— Er det litt flaut at jeg får frysninger av meg selv, spør Thom Hell, og ser på at håret på armene reiser seg, der han står alene i studioet.

Han har akkurat hørt gjennom en av sine sangstrofer som måtte gjøres på nytt. Artist Inger Lise Stulien, produsent Bjørn Ole Rasch og lydtekniker Roald Råsberg sitter i kontrollrommet, og alle bryter ut i latter da spørsmålet kommer fra Hell.

— Tommy. Fantastisk. Kom ut her, sier Rasch og vinker Hell inn i kontrollrommet.

I Kongshavn studio

På Inger Lise Stuliens kommende plate, bidar Thom Hell på låten "Berre deg". - Jeg har beundret Thom, og måten han synger på, i mange år. Jeg liker godt varmen i stemmen hans og måten han formidler sang på, sier Stulien. Foto: Torstein Øen

Vi er i Rasch sitt studio i Kongshavn. Inger Lise Stulien er midt i innspillingen av sitt neste album. Thom Hell er gjesteartist på duetten «Berre deg».

— Jeg elsker å være med på alt mulig, spesielt hvis det er utenfor der jeg er selv. Vi er ikke så langt unna hverandre musikalsk, men det er uvant for meg å synge på norsk og på dialekt. Det er gøy, sier Hell, som føler han utvikler seg som artist gjennom slike samarbeid.

— Jeg må jo synes at det jeg er med på er bra, og dette er en fin låt. Jeg må innrømme at jeg ikke har hørt så mye av det du har gjort tidligere, men nå når jeg kjenner deg skal jeg sette meg ned å høre hva du har gjort, sier Hell til Stulien.

Produsent Bjørn Ole Rasch gir klarsignal gjennom vinduet, til Thom Hell i studioet. Inger Lise Stulien og lydtekniker Roald Råsberg følger spent med. Foto: Torstein Øen

Største produksjon hittil

Foruten Hell, har også Stein Roger Sordal og Trygve Skaug, kjent fra StMorritz, bidratt på hver sin låt. I tillegg er de fleste musikerne lokale, deriblant Per Elias Drabløs, Sebastian Grüchot, Knut Kjetil Møen og Rasch. Planen er også at Per Kolstad skal bidra.

— Jeg har drømt om å lage ei countryplate lenge, og nå var jeg klar. Dette er den største produksjonen min hittil, med mange dyktige musikere involvert, sier Stulien, som betaler for albumutgivelsen av egen lomme.

— Jeg har søkt støtte til mine forrige album, og har fått litt da. Jeg følte ikke jeg kunne søke nå igjen, sier hun, og anslår at albumet kan koste noen hundretusener.

Egne tekster

Plata består av 11 låter, alle skrevet av artisten selv. Noen av melodiene har hun også komponert, noen har hennes faste gitarist Knut Kjetil Møen komponert. Singlen «Eit haldepunkt» ble gitt ut i september. Trolig blir «Berre deg» med Thom Hell den andre singelen, mens det skal komme ytterligere en singel før albumet slippes.

— Jeg har skrevet om ting jeg har erfart gjennom livet, og ting jeg har hørt fra andre. Det er historier fra et levd liv. Det er kjærlighet, glede, vemod og smerte. Men håpet og det å se lyst på livet er et gjennomgangstema, sier Stulien.Hennes to siste album, «Min vår» og juleplata «Heim te jol», ble begge spilt inn i Kongshavn studio, og kan kategoriseres som norsk tradisjonsmusikk. På den kommende countryplata har Stulien tatt med elementer fra folk, vise, roots og pop.

— Dette er nok en hyggelig innspilling. Denne gang i country-roots-landskapet, som jeg ikke har jobbet så mye med, men som jeg har stor respekt og ydmykhet for. Og det er virkelig gode tekster, skryter Rasch.

— Bjørn Ole er kunstner med stor k. Han ser deg og løfter deg opp, skryter Stulien tilbake.

Det var god stemning i Bjørn Ole Rasch sitt studio i Kongshavn, da Inger Lise Stulien og Thom Hell lørdag spilte inn duetten "Berre deg". Foto: Torstein Øen