— Opplevelsen i Kilden var en bekreftelse på at «Sound of Music» fungerer som konsertversjon, og ikke bare som musikal, sier Torstein Sødal.

Det blir et travelt år, og vi kaster oss litt ut i det.

Torstein Sødal

I høst var Sødal produsent for konsertversjonen av den velkjente musikalen i Kilden, der han selv, Maria Arredondo og Sverre Anker Ousdal var med. Seks forestillinger ble solgt ut, og drøyt 6000 solgte billetter ga rekord i billettsalg for innleide forestillinger. Til neste år, i anledning at det er 50 år siden filmen "The Sound of Music" kom til Norge, skal showet på norgesturné.

— «Sound of Music» favner mange, og det er noe mange har et forhold til. Første halvdel av turneen er lagt, men vi planlegger også forestilinger på høsten, fortrinnsvis i september, forteller Sødal.

Planlegger 45 forestillinger

"Maria Arredondo har vakker stemme, men mangler energi på scenen" skrev vår anmelder etter konsertversjonen i Kilden i høst. Foto: Kjartan Bjelland

Turnéstart blir 11. mars i Ullensaker kulturhus. Deretter venter 20 forestillinger i kulturhus på Østlandet, Sør-Vestlandet og i Telemark. Sammen med høstturneen blir det omtrent 45 forestillinger totalt.

— Det blir et travelt år, og vi kaster oss litt ut i det. Men det får oss til å føle at vi lever, sier Sødal.

— Det kan bli en økonomisk gevinst også?

— Ja, men det kan også bli mye utgifter. Det vet vi ikke før vi er i mål.

Skagestad ersatter Anker Ousdal

I Kilden hadde Sverre Anker Ousdal rollen som forteller. Til neste år vil Bjørn Skagestad erstatte Anker Ousdal. Skagestad spilte sammen med Arredondo i «Sound of Music» på Edderkoppen i Oslo i 2008.