I et brev til Kulturdepartementet gir Hovefestivalen i Arendal uttrykk for misnøye med det som oppfattes som en skjevfordeling av kulturkroner, skriver Dagbladet.

80.000 besøkende

I brevet viser Hovefestivalen til at mens Øyafestivalen siden 2008 har mottatt over 22 millioner kroner i Knutepunkt-midler over statsbudsjettet, har Hovefestivalen i samme periode bare fått 400.000 kroner gjennom festivalstøtteordningen.

Øyafestivalen har de siste årene hatt i gjennomsnitt 80.000 besøkende. Av disse er 90 prosent bosatt i Oslo-området, med en snittalder på 32 år. Samtidig har Hovefestivalen hatt 70.000 besøkende årlig, 85 prosent fra hele landet og med en snittalder på 19 år.

— Tilfeldig

Hovefestivalen mener at den oppfyller krav for knutepunktstatus:

— Begrunnelsen for hvem som mottar knutepunktstøtte og hvem som ikke gjør det, framstår som tilfeldig dersom man legger premissene til Kulturdepartementet til grunn. Vi sitter ikke på en fasit, men mener det er på høy tid at ordninga debatteres, slik at Festival-Norge kan få maksimalt utbytte av midlene. Det som er ekstra uheldig, er at det er en sterk tendens til å prioritere festivaler med en voksen profil, framfor festivaler med unge publikummere, utdyper Hovefestivalens kulturansvarlig, Kari Skippervold, overfor Dagbladet.