— Det har blitt en godt laget serie, med kvalitet i alle ledd. Jeg har prøvd å flørte meg til å få tilsendt en link med alle episodene, men har ikke klart det. Så det blir spennende å følge serien på tv, sier Tobias Santelmann til Fædrelandsvennen.

Skuespilleren, som er oppvokst i Spangereid i Lindesnes, er i ferd med å bli en av landets mest etterspurte. Han slo gjennom med «Kon-Tiki», og har etter det hatt roller i nasjonale og internasjonale filmer og tv-serier som «Hercules», «Kraftidioten», «Øyevitne» og «Jag etter vind». Nå er han aktuell som tungtvannssabotør Joachim Rønneberg i NRK-serien «Kampen om tungtvannet», som har premiere 4. januar.

"Kampen om tungtvannet" er en av NRKs mest kostbare dramasatsing noensinne. Foto: Filmkameratene AS

— Den ble filmet i Rjukan på fabelaktige locations. Vi løp ned det samme juvet som sabotørene gjorde. Men det var bikkjekaldt. Vi sprang rundt i 1942-kostymer i nysnø i mange timer, forteller Santelmann.

Se trailer for serien øverst i saken!

Serien handler om den kjente Kompani Linge-aksjonen mot tungtvannsanlegget på Rjukan under krigen, og har et budsjett på 75 millioner kroner. Det har kommet enkelte reaksjoner på at det lages en ny tv-serie om aksjonen, som det allerede er laget to filmer om.

— Det vil selvfølgelig være forskjellige meninger. Men jeg mener dette er en viktig del av norsk historie, og det er deler av de nyere generasjoner som ikke kjenner den. Jeg har nok hatt noe av dette på skolen, men det var ikke før jeg i voksen alder leste mer om det og lærte mer om det. Denne serien kan hjelpe flere til å få vite hva som har skjedd i historien, sier Santelmann.Santelmann har i løpet av året vært med på innspillingen av «Point Break», en ny versjon av den kjente filmen fra 1991 med Keanu Reeves og Patrick Swayze. Filmen vil få premiere i Norge til neste år. Han er også midt i innspillingen av BBC-serien «The Last Kingdom».

"Kampen om tungtvannet" får premiere på NRK søndag 4. januar. Foto: Filmkameratene AS/Robert Holand Dreier