19. september var det premiere på «Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama». Den nye Sabeltann-filmen er den dyreste barnefilmen produsert i Norge, med et budsjett på nesten 50 millioner kroner.

Anmelderne i Norges største aviser ser ut til å være fornøyde, for både VG, Dagbladet, Aftenposten, Stavanfer Aftenbald, og Fædrelandsvennen gav den nye storfilmen terningkast 5.— «Kaptein Sabeltannog skatten i Lama Rama» har blitt en stor film, uten at lekenheten har gått tapt på veien, skriver VGs anmelder.

— Selv skeptikerne kan glede seg til et storslått eventyr medKaptein Sabeltannpå de syv hav, mener Aftenposten.

— Verken voksne eller barn har noe å frykte iKapteinSabeltanns filmdebut, skriver Dagbladet.- Dette er kort sagt blitt akkurat den morsomme, spennende og storslåtte filmen alle piratspirer har ønsket seg, mener Fædrelandsvennens filmanmelder Roy Søbstad.

Men ikke alle avisene er like imponerte. BT og Dagsavisen gir en firer, mens Adresseavisen og Nordlys triller terningkast tre.

— Noe tannløs Sabeltann, skriver Nordlys om filmen.

— Miljø, tryner og ensemble gjør at den norske storfilmutgaven avKaptein Sabeltannflyter, om pyntelig og forutsigbart, i rolig farvann, skriver Adresseavisa.