Erik Faber fra Kristiansand selger bra med plater, får stort publikumsoppmøte på Odden til tross for regnvær og sterke konkurrenter på andre scener. Han synger som en engel og bandet bak ham er proffe til fingerspissene. Lyden på Odden var perfekt, det samme var lyssettingen. Men han faller mellom to stoler.

Skal han drive med powerpopballader som gjør seg utmerket for platesalget og Gimlemessa-publikumet, eller skal han dra på med hardere rock? Kombinasjonen fungerer ikke helt. Det ser tydelig ut som han og bandet trives aller best med det hardere materialet. Da kommer smilene. Og det er også da de spiller best.

Gårsdagens konsert var en fin gjennomgang av hovedsakelig det roligere materialet fra Fabers to plater, «Between the lines» og «Century», ofte introdusert med at «dette er en litt trist låt». Med sjarmerende sørlandsk keitethet forklarte han hvordan låtene ble til eller vitset litt. Her har Erik Faber et stykke igjen før han kan kalles en profesjonell konsertartist.

Men for all del, med et så stort oppmøte av publikum og en så varm velkomst hos sine egne er det ikke rart man blir litt nervøs. Så Erik: Slipp deg løs. Spill hardt. Det er definitivt da du er best.

JAKOB BERG

Erik Faber

Odden kl. 18.45