PC-spill

Atlantis: Evolution

The Adventure Company

Genre: Pek-og-klikk-eventyr

Aldersgrense: 12+

Kun for PC

1 spiller

The Adventure Company har lang erfaring i å distribuere spill i den rendyrkede eventyrgenren. I disse spillene er det ikke action eller fingerferdighet som teller, men utelukkende å bruke nøtta. Du navigerer deg rundt fra faste punkter i terrenget og klikker med musen for å bevege deg et stykke bortover. Fra alle disse punktene kan du se deg rundt ved å bevege musen, og hvis det er noe du kan gjøre, endres markøren. Du kan plukke opp ting, snakke med folk, dra i spaker eller løse oppgaver.

I Atlantis: Evolution spiller du den eplekjekke fotografen Curtis Hewitt, som i 1904 er med på et skipsforlis. Han kommer seg i livbåten, men havner snart i en malstrøm som trekker ham ned til det som viser seg å være jordens indre overflate. Han har funnet Atlantis, eller som de litt bryske sikkerhetsvaktene forteller ham, Nye Atlantis. Og her er ikke alt fryd og gammen. Curtis blir stemplet som avviker, og det er helt tydelig at folkene som bor her er hjernevasket til å tro at det eneste de har å gjøre er å tjene landets godkjente guder.

Spillet henter mye inspirasjon fra Myst-serien. Omgivelsene er til tider nesten kopiert. Men mens Myst har en trolsk stemning, der spillopplevelsen underbygger grafikken på glimrende måte, baserer Atlantis seg i stor grad på hovedpersonens personlighet. Han prater ustoppelig på en litt halvironisk måte, og hvis du først får ham i vrangstrupen, kommer du garantert til å få problemer med å fullføre spillet.

Men dette er smak og behag. Spillet byr på en rekke utfordringer, og er enkelt og greit å forstå for de aller fleste. Er du en av de stadig færre som digger denne typen spill, kan du godt prøve deg på en tur til Atlantis.

TORE SAND