Kvinnen får sendt ut en telefonmelding, noe som oppfanges av mobiltelefonen til en ung kjekkas (Chris Evans), en type hvis verdensperspektiv ikke strekker seg lenger enn fra jeepen til den første bikinien han ser.

Hun hvisker desperat at hun er blitt kidnappet. Hun overbeviser ham til slutt om at hva hun forteller, er sant. En halvgammel, frustrert politimann kobles også inn.

Så: Gjennom kjappe, kryssklippede scener utvikler denne actionthrilleren seg effektivt og rytmisk, det hele er i hårfin balanse. Inntil filmskaperne begynner å bli redd for at en ren og stram thriller om et kidnappingsdrama vil kjede publikum. Derfor legges inn scener av gammel, velprøvd actionkomedie: Ville tilstander på motorveien, med massekollisjoner og «bilballetter». Pluss en gretten, vulgær advokat, pluss tilfeldigheter av guddommelig karakter.

Men, til tross for disse stupide påhengene, disse direkte tåpelige stilbruddene, som bevirker at en føler en opplever to filmer i én, er spenningsnerven i bunn så kompetent utført at en likevel summerer dette til en firer på terningen.

Spenning med stilbrudd

Livsfarlig anrop

USA 2004

Regi: David S. Ellis

Manus: Larry Cohen, Chris Morgan.

Skuespillere: Kim Basinger, Chris Evans, William H. Macey.