KRISTIANSAND: Fronth og Frank Brunner, som også har en base i Kristiansand er to av kunstnerne som er aller mest populære blant kunstelskende netthandlere.

— Per Fronth og Frank Brunner er to av våre mest populære kunstnere. I år har vi solgt 21 bilder av Per Fronth, og hele 60 av Frank Brunner, sier styreleder i Artgate, Øyvind Holmboe Basmo.

Kunst på nett blir stadig mer populært og markedet begynner nå for alvor å ta av. Artgate vokser med rekordfart. Det ligger an til en økning fra en halv million i omsetning første halvår, til 1,5 millioner andre. Med nærmere 40 av Norges fremste kunstnere i porteføljen, et antall som stadig øker, får flere og flere øynene opp for hvor enkelt det er å skaffe seg kunst av høy kvalitet på en enkel måte.

Unngår "dumme spørsmål"

— Det er lettvint og man får opplysninger om både kunstnerne og de forskjellige teknikkene som brukes. Jeg tror mange kvier seg litt for å gå i gallerier hvis de føler at de ikke har så mye kunnskap. Ved å handle på nettet slipper man å føle at man stiller dumme spørsmål og man slipper å gå innom fem til seks gallerier for å finne det man ønsker, sier Holmoe Basmo.

Han har likevel forståelse for at mange synes galleri-opplevelsen er viktig for mange når de skal handle kunst.

— Det er jo en fin opplevelse å se bildene i full størrelse på et galleri, men det er jo også et mye mer omstendelig arbeid og for mange er det mer lettvint å handle på nettet, sier han.