Onsdag kveld spiller de i Folken Studentersamfunn i Stavanger, tett etterfulgt av Kristiansand, Haugesund og Bergens opptredener. I over en måned har de vært på turne i etterkant av den nye plata «Turn around and look», som ble sluppet 9. oktober.

— Vi har reist fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør, forteller trommeslager Tom Rudi Torjussen. De har reist langt, men har fortsatt mye å by på.

— Folk får servert en slagerparade på konsertene våre, fortsetter Tom Rudi.

Bandet, som forøvrig har tatt navnet fra en James Dean rollefigur, er kjent for sine melodiøse popsanger, og virker som å ha en egen teft til å lage hit-singler. Allerede uka etter «Turn around and look» ble sluppet var albumet på 15. plass på VG lista, og sanger som «It's all right» og «Ran out of luck» har vært populære i norske radiostasjoner.

Hybrid-plate

Albumet ble spilt inn delvis i Brasil og delvis i Halden, og det sies at Jim Stärk tok med seg den brasilianske stemningen hjem.

— Det er nok ikke så mye samba på plata, men det var spennende å spille inn i AR Studios hvor store artister som Sting og Sepultura har spilt inn sin musikk, sier Tom Rudi.

En god dose tilfeldigheter gjorde det mulig å jobbe med plata i Brasil. Bandet var nemlig invitert i et bryllup i Rio de Janeiro hvor de skulle gjøre en opptreden.

— Det ble et samba/nordisk melankolsk bryllup hvor vi opptrådte foran 50-50 nordmenn og brasilianere, humrer de.

Og resten av ferien tilbrakte de på stranda på dagtid og i studio om kvelden.

— Vi hadde jo med oss to brasilianske blåsere på plata, skyter vokalist og gitarist Einar Stokke Fadnes inn.

— Det er de som står for varmen i musikken, sier bassist Inge Sørbrøden med et smil.

Liker variasjon

Jim Stärk har allerede rukket å spille i både London og New York, og setter pris på en variasjon av spillesteder.

— Det er ofte deilig å kunne få et avbrekk fra for eksempel å spille på store festivaler til å spille på mørke buler, sier Einar.

– Man presterer på en helt annen måte når man spiller i et konserthus hvor folk sitter ned og ser på, enn på en konsert hvor folk hopper og danser og synger, fortsetter han.

Og stor variasjon får de under «Turn around and look»-turneen. Det er alt fra kulturhus til studentersamfunn som skal besøkes i løpet av den to måneder lange turneen. Siste stopp blir Det murede pakkhus i Farsund 14. desember.

Barnslig rock

— Vi skal innom Sverige på nyåret og lansere «Turn around and look», men foreløpig er det Norge som står på plakaten, forteller Einar.

- Er dere selv enige med stempelet "voksenpop"?

— Hva? Ja, vi er jo voksne og spiller pop, men det hørtes trist ut, sier Tom Rudi.

— Nei, vi spiller barnslig rock, avslutter Einar.

Jim Stärk, Turn around and look turne:

Onsdag 29.11: Folken, Stavanger

Torsdag 30.11: Havana, Kristiansand

Fredag 01.12: Lille Byscenen, Haugesund

Lørdag 02.12: Garage, Bergen

Onsdag 13.12: Rockefeller, Oslo

Torsdag 14.12: Det murede pakkhus, Farsund