KRISTIANSAND: Artistene som trakk flest folk til Måkeskrik var headlineren Turboneger tett etterfulgt av bandet Oslo Ess. Utover det kan festivalsjef Cathrine Sørensen foreløpig ikke si hvor mange billetter som ble solgt til årets festival.

— Det har jeg ikke oversikt over nå, men kommer til å ta en gjennomgang i løpet av mandagen, forklarer festivalsjefen.

God respons

Med tanke på at det er første gang arrangørene lager festival, er de godt fornøyd.

— Alt har fungert, både teknisk og blant de frivillige, sier Sørensen.

Hun er overveldet over responsen fra både artister og publikum.

— Flere artister har kommet og takket for en fin festival, og da vi gikk ut på scenen lørdag for å takke de oppmøtte, var det full jubel da vi sa at vi fortsetter neste år, sier arrangøren.

Selv om festivalsjefen er fornøyd med årets Måkeskrik, finnes det alltid rom for forbedringer.

— Å starte en festival er litt som å åpne et nytt utested med tanke på logistikken, bare med flere mennesker og mer på agendaen. Foreløpig har jeg ikke fått noen store endringsforslag fra de ansatte, men vi kommer til å ha et evalueringsmøte for å se på hva som kan forbedres. Det vi må forandre på går nok mer på effektivitet, sier den tidligere baransvarlig for utestedet Gloria Flames i Oslo.

Fokus på alternativ musikk

Arrangørene bak festivalen har lagt vekt på å presentere alternativ musikk, og har ikke fokusert på å booke det som trekker flest mulig folk.

— Vi ønsker å være en mellomstor festival med fokus på gode artister, sier Sørensen.

Måkeskrik satt en nedre aldersgrense på 16 år, og innrømmer at de hadde håpet på flere deltakere i sjiktet 16 til 20 år.

— Vi har en kulturkortavtale med Fylkeskommunen, men fikk ikke solgt så mange av disse billettene. Allerede nå kommer vi til å starte opp arbeidet med neste års festival, og da kommer vi blant annet til å fokusere på hvordan vi kan nå ut til den yngste målgruppen vår også, sier festivalsjefen.