KRISTIANSAND: Hun hadde så vidt fylt 19 da hun ga ut sin første plate. Hun sang at hun oppførte seg som 17, men følte seg som 22. "The Closest Thing to Crazy" ble lokomotivet som sendte debutalbumet "Call Off The Search" mot toppen av listene i store deler av Europa og i Australia.

Oppfølgeren "Piece by Piece" kom året etter og inneholdt hennes største hit, "Nine Million Bicycles". Både i 2004 og 2005 var hun den mestselgende kvinnelige artisten i Storbritannia. 23. august kommer Melua til Kilden og Kristiansand. I 2009 spilte hun for 4300 mennesker i Ravnedalen. Imperiet og Jørgen Skauge var arrangør.

— Det var den første store konserten vi hadde, og den ble tatt godt imot. Det var et litt annerledes publikum enn det vi er vant til, et "Kilden-publikum", vil jeg si. Høyere snittalder enn på de andre konsertene vi hadde. Og det var 1500 mennesker i kø før vi åpnet dørene. 3000 så Anne Marie Almedal som var support. Og til slutt var det over 4000, forteller Skauge.

Intimt

Meluas tre seneste album har ikke har ikke fått den samme oppmerksomheten som de to første. Hennes nyeste plate "Secret Symphony" kom i fjor, og ble forbigått i stillhet av de fleste eksperter. Fædrelandsvennens anmelder Rune Slyngstad sier dette:

— Hun er på mange måter et bra navn i Norge. Men hun er ikke så het som hun var. Det er ingen sensasjon at hun kommer til Kristiansand. Men det blir en fin konsert, sier Slyngstad.

- Er hun fortsatt relevant?

— Ja, det vil jeg si, selv om de to første platene helt sikkert vil stå som hennes beste veldig lenge. Men hun har mange bra låter, og hun passer bra i Kilden. Ravnedalen er flott og spesielt, men Kilden er passe stor og passe intim, sier anmelderen.

Se Katie Meluas "Moonshine" fra fjorårets album "Secret Symphony":

Rekord

Melua er kommet i den tvilsomme kategorien "norgesvenn", etter en rekke konserter i landet. I 2006 satte hun rekord for "verdens dypeste konsert" da hun opptrådte på bunnen av Nordsjøen, 303 meter under havoverflaten.

— Hun har tidligere skapt magi i Ravnedalen og fylt norske arenaer som Oslo Spektrum. Derfor er vi svært glade for at hun nå har takket ja til en intimkonsert i Kilden, sier presseansvarlig Elisabeth Norheim hos konsertarrangør Atomic.