KRISTIANSAND : — Vi så på billettsalget og værmeldingen at det ikke ville være forsvarlig å arrangere festivalen utendørs, sier festivalsjef Lars Stian Egeland i Øyesletta Live. I fjor gikk Norway Rock i Kvinesdal konkurs for andre gang, men likevel forsøkte altså Egeland (som ikke var involvert i Norway Rock) å arrangere en ny utendørs musikkfestival på Øyesletta i år. Drøyt 2000 solgte billetter var målet for festivalen som hadde svenske Hammerfall på toppen av plakaten. Stålull, Evergrey og Amaranthe var andre bookede navn.

Men mandag kveld stakk arrangørene fingeren i jorda og forstod at dette ikke gikk. Et hundretalls solgte billetter og en særdeles fuktig værmelding for helga var årsaken.

Innstilling fra politiet

— Vi tenkte alternativer, og kom til at vi ville forsøke å sette opp et telt med 1000-kapasitet ved Harvest Bar. Der er det vannledninger og fasiliteter. Men dette ble stoppet av formannskapet, sier Egeland. Formannskapet i Kvinesdal bestemte nemlig tirsdag at man ikke ville gi skjenkeløyve til mer enn en dag med rocketelt, og dermed forsvant økonomien også i dette alternativet.

— Vi har gått grundig inn i dette, og har også fått en innstilling fra politiet, sier varaordfører Per Sverre Kvinlaug (KrF). Det var et enstemmig formannskap som avgjorde at hensyn til naboene tilsa at det ikke bør være utendørsarrangement ved Harvest to kvelder på rad.

— Formannskapet synes det er en beklagelig situasjon som arrangørene her har havnet i, at den ikke kunne gå som planlagt på Øyesletta. Når så festivalen ønsket arrangementet flyttet til Harvest måtte vi gjøre en helhetsvurdering av dette. Vi hadde også nylig et lignende arrangement på samme sted, og vi ønsker å begrense omfanget av musikkstøy for naboene, sier Kvinlaug.

Eksklusivt

For å kutte tapene så godt som mulig har ildsjelene nå flyttet hele arrangementet inn i Harvest Bar. Det vil si at 2000 pluss-kapasiteten er redusert til rundt 400, noe som betyr en heller eksklusiv konsertopplevelse for de som kommer.

— Hammerfall har strukket seg veldig langt når de nå sier ja til å stille opp i en pub. Dette blir den eneste konserten deres på norsk jord i år, og nå tar de pause i to år, sier festivalsjef Egeland.

Hammerfall opptrer fredag sammen med Stålull og Free Cover. Svenske Evergrey og Amaranthe spiller lørdag sammen med Dorian.

— Vi håper jo folk stiller opp og støtter oss, sier festivalsjef Egeland. Etter årets opplevelse frister det lite for ham å prøve på ny festival neste år.

— Men vi kommer til å booke en del enkeltkonserter for å hjelpe finansene, sier Egeland som taper store penger av egen lomme på dette. Hvor mye har han ennå ikke oversikt over.