KRISTIANSAND: — Vi skal være en base for det lokale musikklivet. Byen har lenge manglet et sted som dette, sier ildsjel Rikard Klungland. Siden sist vinter har han jobbet for å lage rockecafe etter sitt eget og en gruppe andre ildsjelers hjerte, og flere adresser har vært aktuelle.

Men i høst falt brikkene på plass da de fikk en avtale med Restaurantgruppen Mat & Uteliv som eier mange restauranter i Kristiansand. En av dem er Bennys som tidligere var kjent under navnet Makrellen på Fiskebrygga. Fredag gjenåpner stedet under navnet Bennys Rockhouse & Barbecue, med livemusikk og sunn, rocka mat på menyen.

— Vi er opptatt av å gjøre ting som ikke alle gjør, og vi syntes dette hørtes ut som en gøyal greie. Den henvender seg til en gruppe som fra før ikke har noe tilbud av denne typen. Samtidig skal vi ikke legge skjul på at det kan være utfordrende å trekke folk hit til fiskebrygga på høsten og vinteren, og da kan dette være verdt å prøve, sier daglig leder Roger Sande i Mat & Uteliv.

Lokale band

— Interessen fra lokale band som vil spille har vært overveldende. Det tok to dager så var programmet før jul fullt, sier Rikard Klungland.

Fredag er det åpningsfest med lokale musikere anført av husbandets ledere Stein Roger Sordal og Trond Breen, og neste helg opptrer seks band plukket fra programmet til bransjemessa Sørveiv. Det er snakk om blant annet House of Trees (SE), Colin Macleod (UK) og Battle (DK).

Videre fram mot jul spiller Powerride, Kjetil Grande og Evan Seleven på noen av de faste fredagskonsertene.

— Publikumskapasiteten er 220 stykker hvis alle skal se scenen, sier Klungland. Snekkerarbeidene ble avsluttet onsdag, og scenen skal også kunne fungere som dansegulv når stedets fire egne DJs spiller til "Rock am Samstag". Søndagene er det musikk-quiz og live-karaoke med husbandet som skal lokke målgruppa ned til Fiskebrygga.

Barnedag

— Vi tenker at vi skal trekke folk i alderen 25 til 50, sier Klungland.

Når rockere kommer litt opp i alder har de ofte pådratt seg barn og familie. Derfor er søndagene familiedag på Bennys.

— Det går greit å ha med seg unger på kafe en stund, men etter en halvtime kjeder de seg og blir urolige. Da har vi et lite aktiviseringstilbud til dem, og til dette får vi hjelp av Maja Mendoza og Ravnebarn, sier Klungland. Før han snakker mye og varmt om stedets sunne meny:

Hippieræl

— Altså: vi er rockere og vi liker kjødd. Det skal ikke være noe hippieræl her. Samtidig er det fullt mulig å lage maten sunn og fri for gluten og allergener uten at det blir noe Grete Roede-opplegg.

Vår soussjef Harald Messel har blant annet eksperimentert fram en glutenfri og nydelig fish & chips. Selvsagt blir du smellfeit hvis du spiser mye av den, men det er likevel mye sunnere enn det du får andre steder. Laktose- og sukkerfri karamellpudding har vi også, og burgerbrødene er glutenfrie.

Men dette er ikke noe hippieræl altså, understreker Klungland igjen.

Ved inngangsdøra henger da også skiltet med teksten "Hippies use backdoor - no exceptions".