KRISTIANSAND: — Anders Baasmo Christiansen gir stemme til monsteret, og under opptakene spurte han hvem det var han spilte mot. Han mente han aldri hadde møtt en så dyktig ung skuespiller, sier Frank Mosvold.

Mosvold, som er fra Kristiansand, er produsent og regissør for kortfilmen "Bendik og Monsteret", som er basert på Arne Svingens barnebok "Bendik og monsteret under senga". Etter at animasjonene er gjort ferdige på Østlandet, legges nå store deler av stemmene og musikken på i Kristiansand. Adam Eftevaag gir stemme til hovedpersonen Bendik.

— Adam var inne på fredag for å legge den siste finpussen på sine replikker, og han er en fantastisk skuespiller. Jeg og lydteknikeren satt bare og ristet på hodet over hvor flink han er, skryter Mosvold.

— Det er veldig gøy, og jeg synes det blir en fin film, sier Adam.

- Lettere enn teater og film

Det er første gang han gir stemme til en animasjonsfilm, men som skuespiller har han vært med på teaterproduksjoner som "Evita" og "Skoen", samt filmer som "Yohan – Barnevandrer" og "Bla".

— Vi hadde en tv foran meg, slik at jeg så filmen mens jeg snakka. Da var det lettere å beregne når jeg skulle lese inn replikkene. Jeg synes det var lettere enn å spille en rolle på teater eller film, sier det unge skuespillertalentet.

— Jeg har alltid hatt lyst til å jobbe med sørlendinger. Jeg har lagd mye filmer og tv-serier i Oslo, og jeg har prøvd å finne sørlendinger der, men har ikke fått det til. Nå har jeg budsjett til å gjøre det, sier produsenten.

Støtte fra NFI, Sørnorsk og NRK

ALVORLIG MORSOM: - Dette er en film jeg brenner veldig for. Den handler om det å tørre å være seg selv. Historien er alvorlig, men fortalt på en morsom måte, sier produsent og regissør Frank Mosvold. Foto: Kool Produktion

Kortfilmen, som har et totalbudsjett på 1,2 millioner kroner, har fått én million i støtte fra Norsk filminstitutt, samt støtte fra Sørnorsk filmsenter og NRK. Sørnorsk har bidratt med 98.000, mens resten er dekket av NRK og egenkapital. Avtalen med NRK er konfidensiell, men innebærer blant annet tv-visning.— Vi har fått støtte fra Sørnorsk til å lage musikken, og kristiansanderen Marius Christiansen begynner med det denne uka, sier Mosvold.

I tillegg til Baasmo Christiansen og Eftevaag, gir kristiansander Tori Wrånes sin stemme til filmen. Hun spiller Bendiks mor.

Førpremiere i Kristiansand

"Bendik og Monsteret" blir på ti minutter, og skal være ferdig i løpet av høsten. I januar blir det førpremiere i Kristiansand.

— Filmen er allerede solgt til NRK, men jeg håper å selge den til flere tv-kanaler. Jeg håper også den kan få innpass på større festivaler, slik at vi kan få vist hva vi kan få til. Drømmen er festivalene i Berlin og Annecy, sier den sørlandske produsenten, som tidligere har laget både "Hubert" og "Elleville Elfrid".