KVINESDAL: Det er fotografene Solfrid S. Økland, Kirsten Senland og Renate Basgaard som står bak bildene som vil bli hengende på Utsikten fra 8. mars og frem til mai.

Yrker og valg

Temaet for utstillingen er "Kvinner i Kvinesdal", og fotografene har gjennom de siste ukene oppsøkt en del kvinner i bygda, og på forskjellige måter dokumentert utsnitt av deres hverdag.

Bildene skal gi et innblikk i det daglige livet til kvinner i Kvinesdal som har tatt noen selvstendige valg som har bidratt til og bane vei for andre kvinners valgmulighet i forhold til yrke og arbeidsplass i bygda.

KVINNER I HVERDAGEN: Utstillingen viser et knippe fotografier av Kvinesdalskvinnenes hverdag, og åpnes på selveste kvinnedagen 8. mars. Foto: Pressefoto

— Inspirasjonen til denne utstillingen kom etter nyss om at Feda var de første i Norge som hadde kvinnelige representanter i kommunestyre. Det førte til en nysgjerrighet om kvinners muligheter og valg i dag. Denne utstillingen er ment som en heder til de som har gått foran, og en inspirasjon til de som kommer etter, uttaler daglig leder på Utsikten kunstnersenter, Torill Haugen i en pressemelding.

100 kvinneansikter

Under fotograferingsrundene har Økland, Senland og Basgaard opplevd flere artige og inspirerende episoder. Blant annet da de besøkte Rafoss barnehage for å ta bilder av en kvinnelig brannkonstabel som fortalte barna og brannslukking.

De unge ble svært overrasket da de fant ut at det faktisk var damen som stod foran dem og fortalte som faktisk også var ute i felten og slukket branner som jobb.

Fotografene hadde også en fotosession i Liknes sentrum, hvor de hanket inn kvinner i alderen 0-90 rett fra gata. Resultatet av alle de 100 ansiktene som ble tatt bilde av denne dagen vil i utstillingen vises samlet i en helt spesiell installasjon.