KRISTIANSAND: — Det er mange som har levert sluttrapporten sin i dag, for å si det sånn. Til og med fra dem vi ikke har purret på en gang, sier Ingebjørg Borgemyr i Cultiva til Fædrelandsvennen.

Det skjedde få timer etter det ble avslørt at flere prosjekter som har fått penger fra stiftelsen, og som for lenge siden er avsluttet, ennå ikke har bevist hva pengene faktisk har gått til.

- Nå skal vi rydde opp

Varaordfører og styremedlem i Cultiva, Jørgen Kristiansen (KrF), forteller at styret nå har bedt om at det tas en ordentlig gjennomgang slik at lista med urapporterte prosjekter skal bli tom.

— Vi må ha gode rapporteringsrutiner fremover. Nå skal vi rydde opp i det gamle og komme tilbake der vi skal være, sier han.

Kristiansen forteller at problemet med manglende rapportering har vært en sak lenge og vært på sakslista til flere styremøter. Han er nå glad for at det blir satt fokus på dette.

— Hvis vi opplever at søkere fremover ikke rapporterer vil de ikke få lov til å søke lenger, legger han til.

Nordhus støtter rutinene

Kjetil Nordhus, daglig leder i SØRF og tidligere Rock City, har opptil flere ganger mottatt støtte fra stiftelsen til ulike prosjekter. Han avfeier det problematiske i saken, og er glad for at Cultiva er fleksible når det gjelder sluttrapporter.

— Jeg syntes ikke dette er spesielt oppsiktsvekkende, heller helt naturlig. Det er bra at Cultiva ikke er for firkanta på sånt, da man aldri vet om prosjekter gjennomføres helt etter planen. Ting kan endre seg underveis, så det er umulig å vite alt på forhånd.

Likevel legger Nordhus til at sluttrapporter selvfølgelig skal være på plass innen rimelig tid.