Spennvidden er stor. Lytteopplevelsen er stor. Annbjørg Lien og Bjørn Ole Rasch bare befester sin posisjon som leverandører av kvalitetsmusikk som både har appell og dybde.

Albumet åpner med to viltre og heftige låter i en legering av jazzrock og folkemusikk. Etter det går de hele veien fra norsk musikk til Østens mystikk og ritualer. Fram og tilbake. Som om det skulle være det enkleste her i verden.

Tittelen "Khoom Loy" er det thailandske navnet på lykter laget av rispapir og bambus som de sender opp som lanterner til minne om de døde, eller en bønn om et godt liv. Lanternen kan også være en brobygger mellom øst og vest, og det er nettopp denne broen som Lien og hennes mange medhjelpere får til å skinne som en sterk og fargerik bue på dette albumet fylt med fargerik og spennende musikk.

Den norske folkemusikken er også veldig tilstedeværende i en miks av instrumentale låter og spor med vokal med tekstutdrag fra både André Bjerke og Jakob Sande. Noe er livsbejaende og sprekt, mens andre låter er dempet og vakre, slik som den stemningsfulle "Gode gut" og avslutteren "Psalm".

Kristiansand strykekvartett er med på å fylle opp lydbildet til en frodighet og en fylde som forfører. "Khoom Loy" vil vare lenge. Akkurat som lanternene i Thailand.