ARENDAL: — Det er fantastisk. Patti Smith er en fantastisk artist og en legende. Jeg har holdt på i noen år med å få tak i henne, og nå gleder vi oss veldig til å se henne på scenen 24. juli, sier Mats Aronsen i Canal Street.

- Opplevelse for livet

"Vi har nå plukket fra Rockens Hall of Fame. Canal Street som er inne i sitt 18. år foregår innen en spektakulær ramme av byen Arendal, havgapet, Torungen fyr i en blanding av det idylliske og det voldsomme. Patti Smith representerer nettopp noe av kontrastene – hun er rocka, tøff, kul, beinhard, myk, moderlig, engasjert. Opplevelsen blir for livet", skriver festivalen i en pressemelding.

Patti Smith, eller Patricia Lee Smith som hun egentlig heter, er en amerikansk musiker, låtskriver og poet. Hun spilte en avgjørende rolle for punkbevegelsen i dens begynnelse med debutalbumet Horses fra 1975. Hun er en svært betydningsfull skikkelse i populærmusikken og særlig rocken.

Lang karriere

Hun har gitt ut 11 plater siden 1975. Hennes siste album, Banga kom ut i 2012. Patti Smith er stemmen bak kjente sanger som "Because the Night", "Gloria" og "People have the Power".

Canal Street går av stabelen 23. til 26. juli i Arendal.