KRISTIANSAND: — Nå er jeg lei av denne drittslengingen! Palmesus får begynne å oppføre seg etter bransjens regler, litt mer profesjonelt, sier en tydelig irritert Odderøya Live-sjef.

Han reagerer på at Palmesus, i en søknad om skjenkebevilling, skriver at Odderøya Live har kopiert deres bookingfilosofi.

I søknaden står det følgende: "Som en konsekvens av at en annen av byens konsert arrangører har valgt å kopiere vår booking filosofi, velger vi å endre vår profil ved også å tilby et arrangement for et mer voksent publikum for Palmesus 2013."

- Rammer mangfoldet i byen

Festivalsjef for Palmesus, Jesper Elimar Krumm, bekrefter at "en annen av byens konsertarrangører" gjelder Odderøya Live, men understreker at det ikke ligger noen konflikt her.

ØDELEGGER MANGFOLDET: Festivalsjef for Palmesus, Jesper Elimar Krumm, mener at årets Odderøya Live-bookinger rammer mangfoldet i byens musikkfestivaler, fordi de booker samme type artister som dem. Foto: Amund Hestsveen

— Det er en udramatisk setning. Det vi mener er at innholdet på Odderøya Live tradisjonelt har vært litt annerledes, mens vi har prøvd å holde oss til den samme filosofien. Hvis Odderøya Live har sett suksessen vi har hatt, og tilpassa seg deretter, så ser jeg ikke noe galt i det.

Krumm mener at årets Odderøya Live-bookinger rammer mangfoldet i byens musikkfestivaler.

— Jeg personlig tror at byen hadde vært tjent med at de ulike festivalene hadde ivaretatt sitt eget særpreg og sin identitet. Med den endringen Odderøya Live gjorde i år, i forhold til tidligere år, så gjør jo dette at noe av mangfoldet forsvinner, sier han til Fædrelandsvennen.

- Vi har aldri kopiert dem

Festivalsjef for Odderøya Live, Trond Åge Nyhus, mener det er hårreisende at dette brukes som et argument i en slik søknad.

SAMME GRUPPE: Her spiller Steve Angello fra Swedish House Mafia, under Odderøya Live i år. Noen uker senere står bandkompisen hans på scenen ved Bystranda. Foto: Mats Johannesen

— Hva har dette med skjenkebevilling å gjøre? Det er jo ikke ut i fra et slikt argument at skjenkekontoret bedømmer om de skal få servere sprit eller ikke. Vi har aldri kopiert dem, det er svada, slår Nyhus fast.

Både Odderøya Live og Palmesus har i år booket et enkeltmedlem hver fra den svenske gruppa Swedish House Mafia. Palmesus booket Axwell, mens Odderøya Live booket Steve Angello.

— Vi i Palmesus gikk ut med at vi hadde gjort vår booking lenge før Odderøya Live gikk ut med sin, sier Krumm.

— Hva tenkte dere da Odderøya Live booket en annen person fra samme gruppe?

— Det vil være feil å si at man ikke stusser litt på en så lik musikalsk vinkling som den vi har etablert for fem år siden, men det er likevel helt legitimt.

- Dette går begge veier

Nyhus understreker at de ikke har noen intensjon om å grave i Palmesus sitt bed.

— Vi har jobbet med å få Guetta siden 2010. Da han og Avicii ble bekreftet var det flere som ønsket å spille, deriblant Steve Angello. Vi booker det vi tror selger billetter, og det som vil funke for oss. Vi tenker ikke på hva Palmesus gjør, sier Nyhus.

Festivalsjefen mener at også Palmesus har booket artister som har vært hos dem.

— Jeg hadde Karpe Diem på Kick før de slapp dem, jeg hadde LidoLido (som spiller på Palmesus i år) på Odderøya allerede i fjor. Dette går begge veier. Jeg vet at Palmesus har hatt lyst på Guetta lenge, men hvorfor skal vi si nei når de ikke får det til?, avslutter Nyhus.