KRISTIANSAND: — Neste år blir det noe nytt, avslører Formoe til Fædrelandsvennen.

Årets forestilling "Kaptein Sabeltann og Grusomme Gabriels skatt" har vært en suksess. Men det kan gå flere år til forestillingen settes opp på nytt.

— Ja, det er siste sjanse på en god stund til å se denne i år. Dette var noe vi gjorde spesielt bare for 2013, og det kan gå litt tid før denne blir satt opp igjen, forteller skaperen bak Sabeltann-universet.

Jakten på den magiske diamant

I 2014 er det "Kaptein Sabeltann og jakten på den magiske diamant" som skal innta Kjuttaviga. Forestillingen ble først vist i 1996 og 1997, før det ble satt opp en ny versjon i 2002 og 2003. Det blir dermed 11 år siden den sist ble spilt. Vi får møte den onde Maga Kahn, hans dronning Sirikit, Pinkys bror Marco og flere andre kjente karakterer i denne forestillingen.

— Dette er en av mine personlige favorittforestillinger, så det gleder jeg meg veldig til. Men jeg skal skrive om manuset på nytt og gjøre en del løft. I tillegg kommer det nok noen nye sanger. For øyeblikket jakter vi både innenlands og utenlands for å få inspirasjon til effekter og lignende, røper Formoe ivrig.

Neste år blir det 25-års jubileum for sjørøverkapteinen. Da vil også en helt ny spillefilm om Sabeltann entre kinolerretet.