OSLO: Egentlig skulle Agnes Kittelsen spilt i forestillingen «Bedrag» den dagen Oscar-utdelingen foregår, men nå får hun fri for å dra Los Angeles 24. februar. Turneen til stykket tar en pause i tre dager slik at Kittelsen kan få være til stede i Hollywood under den gjeve prisutdelingen.

Kittelsen spiller rollen som Thor Heyerdahls kone i «Kon-Tiki», som er nominert til beste utenlandske film.

– Det er klart dette er en stor begivenhet for meg og resten av ensemblet i «Kon-Tiki», så jeg er veldig glad for at jeg får reise. Jeg synes det er utrolig raust av Riksteatret og teatersjefen å gi meg fri, og takknemlig for at arrangørene på de aktuelle spillestedene var velvillige, sier Agnes Kittelsen.

Riksteatrets forestilling «Bedrag» har premiere i Mandal 21. februar, og legger så ut på landsdekkende turné. Selv om turneen tar pause i tre dager, skal ingen gå glipp av Kittelsen på scenen, for turneen utvides med tre dager for å spille på de berørte spillestedene senere.

Teatersjef Ellen Horn peker på at det ikke er hver dag Riksteatret har en Oscar-nominert skuespiller som Agnes Kittelsen ute på veien.

– Det forplikter å ha et så gullkantet ensemble som det vi har i «Bedrag». Derfor har vi diskutert situasjonen med arrangørene i Grimstad, Sandefjord og Fredrikstad, som alle har vært meget velvillig innstilt, og besluttet å legge om turneen, sier Horn.