Magnus Storm Larsen (21) vant korslaget sammen med resten av Team Thom. Nå har han spilt inn singel i studioet til korslaget-venn Stein Roger Sordal.

KRISTIANSAND:

– Jeg har alltid drømt om å gi ut noe eget og har skrevet låter lenge. For meg er det terapi å sitte på gutterommet og spille gitar, sier Magnus Storm Larsen til fvn.no.

Tidligere i vinter vant 21-åringen «Det store korslaget» på TV2 med Team Thom. Opplevelsen ble en kickstart på satsingen som artist og denne uken ga han ut singelen «Barely Swimming» digitalt. Den er spilt inn i studioet til Stein Roger Sordal, Brown Sound Studio i Kristiansand.

ELSKER OASIS.

Singelen er inspirert av britpop-band og spesielt Oasis er et band Magnus henter mye inspirasjon fra. Akkurat det synes produsent og musiker Stein Roger Sordal er ganske gøy.

– Da jeg var på Magnus sin alder hørte jeg mye på Oasis, Suede og Blur, og jeg føler han sitter litt på den attityden. Det skal en del til før jeg blir engasjert i nye prosjekter, men Magnus stikker seg ut og er en kunstner i startfasen som vil veldig mye. Jeg har tro på han både som person og artist, sier Sordal som selv er både soloartist og medlem i bandene Angels Motel og Radio Jam.

HAR TI SØSKEN.

Magnus har vokst opp med ti søsken og sier han alltid har vært vant til å stikke hodet fram for ikke å drukne.

– Når du har så mange søsken er du nødt til å ha litt spisse albuer for å få oppmerksomhet. Det har jeg blitt god til. For å komme noen vei er man nødt til å stikke hodet fram, selv om du risikerer og krasje litt av og til, sier Magnus og flirer.

FIKK GITARTIMER.

Interessen for musikk oppsto i tiendeklasse da han begynte å spille gitar. På skolen slet han med konsentrasjonsproblemer så i stedet for mattetimer fikk han gitarundervisning. Siden har han spilt masse hjemme på gutterommet og har flere låter liggende. Akkurat «Barely Swimming» ble laget i høst og handler om det å være forelsket og frustrert.

– Sangen er dedikert til gutter som meg som mister litt personlighet når de skal snakke med jenter de er betatt av, sier Magnus.

SÅ SORDAL PÅ TORVET.

Han er kjempeglad for at Stein Roger hadde lyst til å produsere singelen. I fjor sommer sto 21-åringen fra Kristiansand på Torvet og så Sordal på scenen i «Sommer på Torvet». Nesten hver eneste torsdag var han innom for å se han og de andre musikerne spille sommerlige coverlåter foran flere tusen mennesker.

– Stein Roger er helt rå til å synge og spille. At han har produsert singelen min er egentlig ganske surrealistisk, sier Magnus som føler at produsenten har skjønt uttrykket hans godt.

SPILLER I SOMMER.

De har hatt det veldig gøy mens de spilte inn singelen og Stein Roger korer også på refrenget. Nå er planen at Magnus skal spille låten på Torvet i sommer. Enn så lenge har de ingen konkrete planer om å spille inn et helt album. Først skal de se hvordan det går med singelen. Stein Roger har imidlertid stor tro på Magnus.

– Han er både ærlig og rett fra levra. Begge deler er egenskaper som må til i dag for å bli hørt, sier produsent og musiker Stein Roger Sordal.