KRISTIANSAND: Hun puster tungt. Klærne er våte. Beina er skrapet opp. Det går heftig for seg når Ida Holten Worsøe fremfører en ganske så erotisk smaksprøve fra Jo Strømgrens "Grensen", som settes opp i Kilden i kveld, og ytterligere åtte ganger de neste to ukene.

— Jeg har blitt friere etter denne forestillingen, for å si det sånn, sier Worsøe til Fædrelandsvennen, etter å ha svingt seg i Intimsalen med kollega Jørn-Bjørn Fuller-Gee.

Se video øverst i saken!

Dynamikk mellom kjønnene

Danser, koreograf og regissør Jo Strømgren jobber vanligvis bare med menn eller bare med kvinner. Med forestillingen "Grensen" ville han utforske dynamikken mellom de to. Stykket dreier seg om kommunikasjon, og mangel på sådan, og omhandler Harald og Jelena som jobber sammen på et kontor.

— Utfordringen er å fortelle historien gjennom det fysiske språket, som vi virkelig gjør i denne forestillingen. Men nå er det et år siden vi hadde premiere, og jeg føler at vi har landet. Nyansene er kommet fram og det er utrolig gøy å spille, sier Worsøe.

LIKER INTIMSALEN: -Den er en av de fineste salene i Norge, sier skuespiller Jørn-Bjørn Fuller-Gee. Til høyre kollega Ida Holten Worsøe. Foto: Reidar Kollstad

Forestillingen ble til på Hålogaland teater i Tromsø. Strømgren laget en dramaturgi med konflikter og møtepunkt man kan finne i mange typer relasjoner.— Den taler til en stor målgruppe. Uansett hva man har i bagasjen så kan man kjenne seg igjen, sier Fuller-Gee.

Historien blir fortalt med både dans, teater, musikk, og en hel del humor. Og ikke minst: Litt sex og vold.

— Den inneholder det meste som fins innenfor krig og kjærlighet. Og da er som kjent alt lov, sier Worsøe.

Unikt

Både Worsøe og Jørn-Bjørn Fuller-Gee er utdannede skuespillere. Sistnevnte sier at Intimsalen i Kilden er en av de beste teatersalene han har vært i.

— Den er en av de fineste i Norge. Den er veldig intim, men det er ikke en påtrengende intimitet. Det gir en unik måte å kommunisere på, og oppleve teater på, sier han. Og Worsøe samtykker.

— Det er moro og utfordrende å være så tett på publikum, sier hun.

- Men er det egentlig bare moro? Du er jo ganske... avdekket?

HEFTIG: Litt erotikk hører med i historien om Harald og Jelena. Foto: Reidar Kollstad

— Hehe, vel, når jeg kommer til det punktet i stykket så tenker jeg ikke så mye på det. Man glemmer seg selv litt når man er på scenen, sier hun

Universelt

Tittelen på forestillingen henviser til historien om en mann og en kvinne som kjemper mot fysiske og emosjonelle grenser. Strømgren bruker dessuten symbolikk som kan relateres til den territoriale kampen mellom nasjoner. At budskapet er universelt, fikk man et eksempel på da stykket ble fremført i Sør-Afrika.

— Det var mye gisping og verbale utbrudd blant publikum, men meget god respons, forteller de to skuespillerne, som tidligere har vært et par også i virkeligheten. Nå er de gode kolleger, og mener deres historie sammen er en fordel i en forestilling som dette.

— Vi opplever det som uproblematisk. Vi kjenner hverandre veldig godt og det er utelukkende positivt i dette stykket, sier Worsøe.