SPILLER ONSDAG: Sivert Høyem er en av Norges største soloartister. Onsdag opptrer han under Supersonic i Kilden. Foto: Torstein Øen
SVENSKE STJERNER: First Aid Kit har blitt kjent for mange via monsterhiten "Emmylou". Onsdag gjester de Kilden. Foto: Jesper Mortensen
SPELLEMANNVINNER: Ane Brun har både vunnet Spellemannpris og solgt til platina på det norske markedet. Ved siden av Gary Clark Jr. er hun festivalens hovednavn tirsdag. Foto: Scanpix

KRISTIANSAND : Tirsdag og onsdag braker det løs med nykomlingen Supersonic Kilden i Kristiansand. Festivalen er Toffen Live's nye storsatsing i sommer. En rekke kjente nasjonale og internasjonale artister skal i løpet av to dager utfolde seg i salene på Kilden.

En tredjedel solgt

Med navn som Sivert Høyem, First Aid Kit, Ane Brun og Gary Clark Jr. på plakaten har Gunnufsen trommet sammen en perlerekke av artister. Men billettsalget til arrangementet går likevel ganske tregt, og foreløpig er kun en tredjedel av billettene solgt.

— Jeg er klar og produksjonsmessig går alt fint. Men selvfølgelig hadde jeg håpet billettsalget hadde vært enda bedre. sier Gunnufsen.

Sikret økonomisk

Arrangementet har likevel den fordelen at det er fullfinansiert av Toffen Live, og økonomien er sikret selv om billettsalget ikke skulle bli helt som man håper på.

— Vi er i en tid hvor det går mye på marginene. Vi er nye og har ingen forhistorie. Det er også viktig å få frem at Supersonic har en begrenset publikumskapasitet i forhold til flere av de andre festivalene som har vært i sommer. Vi har kun plass til 2000 mennesker per dag, i motsetning til Hove med 18000, Odderøya Live med 8000 og Palmesus med 6500. Jeg sover uansett godt om natta, selv om jeg er spent på billetsalget. Nå må vi må bare stå på, se hvordan det går, og så får vi ta en oppsummering etterpå, sier han.

SPILLER ONSDAG: Sivert Høyem er en av Norges største soloartister. Onsdag opptrer han under Supersonic i Kilden. Foto: Torstein Øen

Mange festivaler

I juli har det vært rekordmange musikkarrangementer i Kristiansand og på Sørlandet. Hovefestivalen, Odderøya Live, Palmesus og Supersonic er alle festivaler som krever et stort publikum. Da Gunnufsen og Toffen Live valgte juli som tidspunkt, var det før de visste at både Palmesus og Odderøya Live lå så tett opptil tidsmessig.

— Palmesus og Odderøya Live var jo i august i fjor. Vi valgte dato da Kilden hadde ledig kapasitet, med det som bakteppe at det skjedde lite i juli. Uansett er dette litt forskjellige typer arrangementer med forskjellig publikum, og Palmesus gikk jo kjempebra selv om det var drittvær. Det er også slående at folk venter i det lengste med å kjøpe billetter når det er så mye å velge i, sier Gunnufsen.

Mer intimt innendørs

Han er godt vant med å arrangere konserter og festivaler utendørs. Når han nå prøver seg i Kilden, er det noen ulemper men flest fordeler med det.

— Det blir en mer intim konsertopplevelse for publikum. En får nærkontakt av tredje grad med artistene og det skjer i kontrollerte former. Ute må man ta hensyn til både vær, infrastruktur og logistikk, mens inne har vi disse tingene under kontroll. Men vi kommer også til å ha deler av arrangementet på brygga utenfor Kilden, og det vil være fullt mulig for publikum å være utendørs om de ønsker det, sier Gunnufsen.

Se opp for disse

Musikalske høydepunkter mener han det finnes mer enn nok av på Supersonic Kilden. Selv kommer han i hvert fall til å få med seg både Ane Brun, Gary Clark Jr og Sharon Van Etten på tirsdagen.

— Gary Clark Jr. tror jeg blir en åpenbaring og jeg oppfordrer alle til å få med seg den konserten. Av musikkbladet Rolling Stone har han blitt kalt den nye Jimi Hendrix eller Stevie Ray Vaughan. Dette er virkelig en perle. Sharon Van Etten er en slags krysning mellom Patti Smith og Joni Mitchell, sier Gunnufsen.

SVENSKE STJERNER: First Aid Kit har blitt kjent for mange via monsterhiten "Emmylou". Onsdag gjester de Kilden. Foto: Jesper Mortensen

Onsdag ryddes scenen blant annet for de svenske stjerneskuddene i First Aid Kit, som er kjent for mange på grunn av radiohit'en "Emmylou". Samme dag spiller Sivert Høyem og en annen artist som vi ifølge festivalsjefen kommer til å høre mye av fremover; nemlig Lianne La Havas.

Stri sommer

Rett i forkant av festivalen har det vært markedsføring som har stått på planen for Gunnufsen. Et stort arrangement krever at folk blir oppmerksomme på det. Det har vært en hektisk sommer for festivalsjefen med både Hovefestivalen og Supersonic Kilden på menyen, men dette er noe han er vant med.

— Ja, jeg gleder meg jo til å få litt ferie når dette er over. Men som alle andre som driver business er det å jobbe hardt det eneste som nytter. Og det er alltid gøy å starte noe nytt, sier Gunnufsen.

SPELLEMANNVINNER: Ane Brun har både vunnet Spellemannpris og solgt til platina på det norske markedet. Ved siden av Gary Clark Jr. er hun festivalens hovednavn tirsdag. Foto: Scanpix

Program Supersonic kilden

Tirsdag: Blackroom, School of Seven Bells, Atlas Sound, Gary Clark Jr., Silje Kåfjord, The Little Hands of Asphalt, Sharon Van Etten og Ane Brun. ?

Onsdag : Thelma & Clyde, Lianne La Havas, Sivert Høyem, Kurt Vile & The Violators, Stockhaus, Alfred Hall og First Aid Kit.

I tillegg blir det filmprogram i Multisalen og på brygga spiller Dj Dark Ernie, Dj Olle Abstract og Dj Dust festivalen igjennom.