HANNOVER: Eurovision-vinner Lena Meyer-Landrut ble møtt av delstatsministeren og en horde fans da hun ankom hjembyen Hannover.

19-åringen var overveldet over velkomsten på flyplassen i hjemlandet.

– Dere er gale. Det regner, gå inn. Tusen takk. Det er vanvittig. Takk, sa hun til folkemassen.

Fikk du ikke låten med deg?

Se den offisielle videoen for «Satellite» på YouTube

Da Lena viste seg for folkemassen, ropte tyskernes Grand Prix-general, Stefan Raab:

– Dronningen kommer!

Også delstatspresident i Niedersachsen, Christian Wulff, hadde møtt opp for å hylle 19-åringen. På spørsmål om det er normalt at delstatspresidenten møter opp på flyplassen, svarte Wulff:

– Lena har fortjent det! Hun var super i Oslo, sier han.

Etter at tysk presse hadde fått sine bilder, sto hele elleve limousiner klare til å ta Lena og hele hennes følge ned til rådhuset i Hannover, hvor hele 20.000 mennesker hadde fulgt finalen kvelden før. Søndag ettermiddag tronet låten «Satellite» på toppen av iTunes’ nedlastningslister, melder NRK.

Champis

— Lena! Lena! Lena! Lena! Lena!, ropte en horde tyske journalister mens champagnen sprutet over det oppmøtte pressekorpset i natt.

246 poeng kunne den tyske 19-åringen innkassere for bidraget «Satellite», og det holdt til en klar seier. Resultatet var klart lenge før siste stemme var avgitt.

— Ich liebe Deutschland, ropte Lena i en t-skjorte med tallet «1» på brystet.

”- Dronningen kommer!

Stefan Raab

Og Tyskland elsker henne. Mediene renner i dag over av begeistring for jenta som har hentet Eurovisionsfinalen tilbake til Tyskland for første gang på 28 år.

— Hun sørget for "ein bisschen Frieden", smiler avisforsidene, og spiller på sangen til Tysklands forrige vinner, Nicole.

NRD kaller seieren for "det tyske frøkenmirakelet".

- Ganske sjokkert

19-åringen fra Hannover i Tyskland er midt i eksamensforberedelsene på videregående. Hun skal opp i biologi, gym og historie og har masse pugging foran seg. Men oppi det hele har hun altså tid til Eurovision.

– Dette er ganske stort for en liten Lena. Jeg er utrolig takknemlig og ganske sjokkert. Dette er uvirkelig, måtte 19-åringen medgi.

– Å vinne er en god følelse, men det er ikke alt. Vi er alle veldig glade, men dette er ikke hele livet – men en del av det. Jeg aner ikke hva som vil skje om et år.

"Sakkarinsøt ballade"

Didrik Solli-Tangen måtte nøye seg med en 20. plass. Dette var ikke kvelden for de dramatiske balladene.

"Didrik Solli-Tangens sakkarinsøte ballade "My heart is yours" ble hengende over alt - bare ikke i publikums hukommelse," skriver avisen Bild Zeitung.

Like etter at tyske Lena Meyer-Landrut ble annonsert som vinner, innrømmet 22-åringen at han var noe skuffet.

– Litt skuffet er jeg. Men jeg er fornøyd med egen innsats. Tyskland vant fortjent, og jeg må bare gratulere Lena, sa han.

Den norske delegasjonen, med Didrik i spissen, bar imidlertid lite preg av nederlaget da de forlot arenaen i 1.30-tiden. En oppspilt Solli-Tangen var definitivt klar for å vinne festen.

– Jeg er i kjempeform. Hvorfor skal jeg være skuffa? Bare det å få lov til å være en del av dette får meg til å føle meg som en vinner, sa han.