FARSUND: John Olav Nilsen & Gjengen er Kjørrefjordfestivalens julegave til festivaldeltakerne, ifølge Farsunds Avis. Bergens-bandet er booket som headlinere til sommerens festival, den sjette i rekken for festivalsjef Inge Kjørrefjord.

— Vi har hatt lyst til å booke dem i mange år, men de er ganske dyre. Denne konserten blir den dyreste vi har hatt på festivalen. De tar halvparten av totalsummen vi brukte på alle de 12 bandene på festivalen i år, sier festivalsjefen til Farsunds Avis.

- Bra trekkplaster

John Olav Nilsen & Gjengen ga ut det kritikerroste debutalbumet «For sant til å være godt» i 2009, og fikk både gullplate og Spellemannspris i klassen for rock. Bandet er også Spellemann-nominert for andrealbumet «Det nærmeste du kommer», som ble sluppet i februar.

— John Olav Nilsen & Gjengen er veldig store og har vært populære i flere år. Det er det mest etablerte av de nye bandene, og blir et bra trekkplaster for oss, sier festivalsjef Inge Kjørrefjord, som opplyser at vokalisten har tilbrakt mye tid på Lista opp gjennom årene.

Urørt-finalist kommer

— Bestefaren hans bodde her. Så vi kan nesten si at han kommer hjem for å spille, sier Kjørrefjord til Farsunds Avis.

Kjørrefjord har også booket Urørt-finalist Mikhael Paskalev fra Ålesund til sommerens festival i Farsund.