Agnes Kittelsen og Pål Sverre Valheim Hagen (Liv og Thor) i KON-TIKI. Foto: Carl Christian Raabe

KRISTIANSAND: Agnes Kittelsen er blitt et kjent ansikt på norske kinolerreter. Hun var med i storfilmene «Max Manus» og «Sykt lykkelig», og snart er hun å se på lerretene i storfilmen «Kon-Tiki», hvor hun spiller kona til Thor Heyerdal. Se den nye traileren til «Kon-Tiki» her.

Snart pakker hun kofferten for å være med i nok en storsatsning. Hun skal nemlig spille Heksa i en nyinnspilling av «Reisen til Julestjernen».

— Det er store kontraster til det jeg har gjort før, og som skuespiller er det selvsagt veldig gøy. Jeg har prøvd å ta bevisste valg rundt det å gjøre ulike ting, og dette blir et landskap jeg aldri har vært i, forteller Kittelsen til VG.

Heksa i den nye «Reisen til julestjernen» blir noe annerledes enn i versjonen fra 1976. Ifølge produsent Sigurd Mikal Karoliussen vil man nå gå tilbake til den originale heksa i teaterstykket fra 1924. — Hun er inkarnasjonen av ondskap, og regissør Nils Gaup mente det lå lett tilgjengelig hos meg, sier Kittelsen til avisa.

Den nye filmen som skal spilles inn på et slott utenfor den tsjekkiske byen Brno. Hovedrollen som Sonja, som i 1976-versjonen ble spilt av Hanne Krogh, skal spilles av 12 år gamle Vilde Zeiner fra Oslo.