ARENDAL: — Vi er veldig fornøyd med endelig å få Linkin Park til Norge og Hove. De er et moderne rockeband som blander metall med rock og hiphop og stiller nesten i en egen klasse, sier festivalsjef Melvin Benn i en pressemelding.

Les anmeldelsen av Linkin Parks album som utkom i høst: Faller for eget grep

Første gang

Bandet fra California har gjennom ti år opparbeidet seg en lojal fanskare over hele verden og har solgt 50 millioner album og posisjonert seg som et av verdens største band. 28. juni spiller de i Norge for aller første gang.

— Linkin Park har gjennom alle fem årene stått høyt på ønskelista til publikummet vårt, og jeg vet at bandet har en stor og dedikert fanskare som drømmer om å se dem her til lands. Det er gøy å endelig kunne tilfredstille fansen, sier bookingansvarlig Toffen Gunnufsen.

Solgte 24 millioner

Sekstetten slo gjennom i 2000 med albumet «Hybrid Theory», et album som solgte over 24 millioner eksemplarer og som fortsatt er det mestselgende debutalbumet dette årtusenet. Bandet som aldri har vært redde for å eksperimentere har ved en rekke anledninger samarbeidet med andre artister, deriblant tidligere Hovegjest Jaz-Z på ep-en «Collision Course». Linkin Parks siste album «A Thousand Suns» kom ut i september 2010 og debuterte på førsteplass på Billboard-lista.

Hovefestivalen arrangeres fra 28. juni til 1. juli på Tromøya utenfor Arendal. Fra før av er blant annet Robyn, John Olav Nilsen & Gjengen, All Time Low og Jesse Jones klare for festivalen.