KRISTIANSAND: Kokk og daglig leder på Kråga, Calle Fjermeros serverer både mat, musikk og unike konsertopplevelser på den lille brune puben på Lund i hele vinter og vår. Med seg i Kråge-teamet har han Rikard Klungland, Jan Kenneth Transeth og Espen Mentzoni. Firspannet satser hovedsakelig på lokale og ferske band og en god og avslappet atmosfære i den lille puben.

– Når vi fjerner alt møblementet her inne er det plass til 80 personer. Det sier seg selv at det blir en helt spesiell interaksjon mellom publikum og bandene på grunn av størrelsen, sier Klungland.

Mat og musikk

Klungland og Fjermeros har vært fast inventar på Kråga siden mai 2010. Første konsert ble holdt 4. november i fjor, og oppmøtet har så langt vært meget bra.

– Rikard og meg ble godt kjent gjennom arbeidet i Quartfestivalen på nittitallet. En kveld satt vi og skravla over ei god flaske vin og fant ut at det ville være utrolig gøy å få til konserter på Kråga igjen. I tillegg vil vi servere veldig god mat til en fryktelig hyggelig pris, forteller Fjermeros, som blant annet har bakgrunn som kokk på restaurant Bakgården og som leder for Geheb konditori.

Etter hvert kom bookingansvarlig Espen Mentzoni og Jan Kenneth Transeth med på lasset, for å hjelpe til med booking av band og artister. 19 år gamle Mentzoni har tidligere jobbet med booking på Charlies Bar og har nylig startet sitt eget booking— og managementselskap.

– Det har vært flott å jobbe sammen med denne gjengen. Alle er ressurssterke og sterke personligheter i Kristiansands musikkmiljø. Med god hjelp fra dem skal jeg arrangere flere konserter her på Kråga i vår, og jeg fokuserer i hovedsak på undergrunnsband utenbys fra, sier Mentzoni, som også er student ved UiA.

Karmakosmetix

Konsertene på Kråga vil hovedsak være på torsdager og fredager, og førstkommende fredag er det gothrockerne i Cast A Shadow som kommer på besøk.

Første torsdag hver måned vil Jan Kenneth Transeth og hans plateselskap Karmakosmetix som arrangerer såkalte «label-nights», hvor det blant annet blir flere opptredener av band som er signert på plateselskapet. Konsertene skal være gratis for publikum.

– Jeg fikk en henvendelse fra Kråga om jeg kunne tenke meg å ha et samarbeid i forbindelse med Karmakosmetix, og takket ja. Det er en vinn vinn-situasjon for meg, og samarbeidet har gått strålende, sier Transeth.

Hver tredje torsdag i måneden byr Kråga på konsert med sitt eget «husband», bestående av musikerne Stein Roger Sordal (Angel's Motel) og Trond Breen (James Band).