Det finnes fortsatt mange gode grunner til å lytte til Henning Kvitnes (55). Dette er hans nittende studioalbum.

Artisten fra Halden har opplevd og gjennomgått mye. På dette albumet deler han sin livserfaring, samtidig som han tar pulsen på Norge anno 2014. Grunnloven er 200 år gammel i år, og oppveksten til Henning Kvitnes fra Halden mot grensen til Sverige har alltid preget og inspirert ham og gitt ham ideer til sangskrivingen.

Problemet til Kvitnes de siste årene har vært hans eget artisteri og stilmessige ståsted med en tendens til å gjenta seg selv. Her er låtene og tekstene heldigvis mer variert enn på lenge sammen med hans velspillende band.

Høydepunktet er den over fem minutter lange avslutningslåten «Under vår velstands tre»: En rolig og majestetisk ballade der han synger om landet vårt der vi har gått fra fattigdom til overflod, der svette, mot og forsakelse har blitt til en kamp om mitt og ditt. Henning Kvitnes treffer innertieren her.

Trønderne Ida Jenshus og Åge Aleksandersen bidrar med sine stemmer uten at det betyr så mye fra eller til. For har du likt Henning Kvitnes de siste årene, så gjør du det denne gangen også.

HenningKvitnesPlatecover.jpg