Duoen fra Seattle har klistret seg fast på toppen av VG-lista med låten "Thrift Shop". Macklemore & Ryan Lewis kan komme til å lage en fet og stilig konsert under Hovefestivalen i sommer.Det kommer i alle fall til å bli liv når de leverer hiten "Thrift Shop" på Tromøya. En kul låt. Men den er faktisk ikke høydepunktet her når vi snakker om appell og fengende melodilinjer og refreng. Låten "Can’t Hold Us" er hakket bedre med sine elementer av soul, funk og et forførende blåsearrangement.

Macklemore har gitt ut musikk siden 2005. Fra 2007 ble Ryan Lewis med som DJ, og i fjor høst fikk duoen sitt store kommersielle gjennombrudd i mange land med dette albumet. Og som først nå er utgitt i Norge.

Vi snakker om leken og lettfattelig hiphop med mange crossover-effekter som gjør musikken deres spiselig for både radio og mange flere enn vanlige hiphop-diggere. Mange gjester er innom. De fleste er ukjente navn, bortsett fra Ben Bridwell fra Band of Horses, som synger på refrenget på "Starting Over".

"The Heist" varer i 64 minutter. Det er nok litt for lenge, og kanskje 20 minutter for mye. Her er med andre ord mye fyllstoff. Men appellen er til stede stort sett hele veien enten Macklemore rapper om sitt eget liv eller om andres. Fornøyelig og kommersielt.