Det begynner å bli en stund siden macho-menn var på moten. Du vet, slike tause, hardføre mannfolk som trekker ut jernnagler med tennene og som gjerne avspiser en brukket finger eller lignende med et hånlig glis.

Nå ser det forøvrig ut til at mannemannens tid kan være kommet igjen. For i følge en undersøkelse som er foretatt ved The University of Missouri-Columbia så har disse macho-gutta en særdeles god evne til å komme seg kjapt på bena igjen etter alvorlig skade.

— Selv om det trengs mer forskning, så har denne studien uansett gitt oss noen uventede funn, sier Professor Glenn Good ved universitetet, skriver forskning.no i dag.

Blir raskere frisk

Studien som ble foretatt ved universitetet ble presentert i fagtidsskriftet Psychology of Men and Masculinity, og skal vistnok være den første i sitt slag som bekrefter en kobling mellom maskulinitet og menns rekonvalensperiode.

— Et hovedfunn er altså at mer maskuline menn viste større grad av bedring, fra de ble lagt inn på sykehus, til ett år etter at de var utskrevet, sier Good.

— En grunnsetning for mannlig maskulinitet har vært evnen til å stå imot motgang og tøffe tak, og viljen til å komme seg gjennom utfordringer og perioder som generelt er akseptert som vanskelig.

Så nå er det altså en positiv sak å være en fåmælt Rambo-karakter som spiser rustne spiker til frokost igjen.