Booking-sjef Kjell Arne Aamodt er strålende fornøyd med å kunne presentere de første artistene til neste års festival.

– Vi skal ha fokus på både 80-tallsrock og band av nyere dato, og både W.A.S.P. og Doro er skikkelige 80-tallshelter. Jeg har sett begge i aksjon de siste årene, og de sparker fra seg fremdeles, sier Aamodt.

Hovedpersonen i Doro, Doro Pesch, har lang fartstid i bransjen, og er for mange kjent gjennom bandet Warlock, som la inn årene i slutten av 80-årene. Lang fartstid har også Blackie Lawless, som fremdeles holder liv i W.A.S.P., 24 år etter at de ga ut sin første single, "Animal (Fuck Like a Beast)".

I tillegg har festivalen booket norske Satyricon, og det finske powermetal-bandet Sonata Arctica.

– Sonata Arctica skal spille på torsdagen, som tidligere har vært en mer familievennlig dag. Til neste år skal denne dagen bestå av rock— og metall-band som treffer ungdommen, slik at det blir en rød tråd av solid rock og metall gjennom hele uka, sier Aamodt.

Sonata Arctica og et annet band vil bli torsdagens headliner.

– Vi venter en avklaring angående det andre bandet før jul, sier booking-sjefen.

Blir like stort som i år

I forrige uke ble det klart at grunnleggerne av festivalen ønsker å bryte samarbeidet med Morten "Diesel" Dahl. Dahls økonomiske muskler skulle sørge for å gjøre festivalen til Norges største rockefestival.

Festivalen til neste år skal arrangeres av stiftelsen Norway Rock Kvinesdal, som er opprettet av ildsjelene som startet Kvinesdal Rock Festival i 2006. Stiftelsen har fått 200.000 kroner i grunnkapital av Kvinesdal kommune, baren Harvest og Handelshuset Kvinesdal.

– Får dere nå mindre penger til å booke band?

– Det er et veldig godt spørsmål. Vi har ikke den sikkerheten som vi hadde med Dahl, men vi har ting på gang økonomisk. Vi hopper ikke ut i det uten at en del ting er på plass, sier Aamodt.

Neste års festival blir ifølge booking-sjefen like stor som i år.

– Det blir på samme nivå som i år. Vi har gått de trappetrinnene som er nødvendig, og er der vi skal være. Det blir ikke noe dobling av booking-budsjettet, men må nok ut med litt mer som en følge av at artisthonorarene har steget, sier Aamodt.

Tull og tøys fra Dahl

Hva som skjer med selskapet Norway Rock AS, som arrangerte festivalen i år, er fremdeles noe uklart. Aamodt og de andre lokale ildsjelene har en eierandel på 50 prosent i selskapet.

– Vi kommer til å fortsette i beste ånd her nede, og har fokus på å lage en best mulig festival i 2009, sier Aamodt.

Aamodt ønsker ikke å si så mye om bakgrunnen for bruddet med Diesel Dahl, men sier at det var resultatet av en lang prosess.

– Det virket som Dahl ble overrasket?

– Det er tull og tøys. Det har vært en lang prosess, og vi har snakket med hverandre jevnlig. Diesel og jeg er fremdeles gode venner, samarbeidet tok bare ikke den retningen vi ønsket, sier Aamodt.

Festivalen skriver lørdag kveld på sine hjemmesider at billettsalget starter 8. desember.