Konsertarrangøren Live Nation bekreftet i dag, onsdag, at det britiske britpop-flaggskipet Oasis entrer scenen i Oslo Spektrum 27. januar neste år. Veteranene, med brødrene Liam og Noel Gallagher i spissen, har tilbrakt store deler av høsten på landeveien allerede, og konserten i Norge blir en del av bandets største vesteuropeiske turné noensinne.

Konsert

Oasis har lagt bak seg Canada, Storbritannia, Mexico og USA og konsertene har ikke vært uten uheldige hendelser. I september havnet gitarist og storebror Noel Gallagher på sykehus etter at han ble angrepet av en publikummer i Toronto, Canada.

Plate

Bandet promoterer nå sitt sjuende studioalbum, «Dig Out Your Soul», og platen har blitt møtt med positiv omtale her til lands. Adresseavisen mente blant annet at platen er «det mest vitale Oasis-albumet på 13 år», og trillet en femmer på terningen. «De fire siste kuttene trekker helhetsinntrykket ned, men resten viser et Oasis i overraskende god form », mente Stavanger Aftenblads anmelder. Forrige gang Oasis besøkte Norge var i januar 2006. Også den gangen var det Oslo spektrum som fikk besøk.