Coldplays siste album, «Viva La Vida Or Death And All His Friends», har vist seg å være en dundrende suksess verden over. Bandet unner seg imidlertid ikke rare hvileskjæret, og allerede førstkommende fredag serverer de nytt materiale til fansen. Denne gangen er det snakk om en ny EP med åtte sanger.

EP

Ifølge en pressemelding fra EMI har utgivelsen fått tittelen «Prospect’s March». EMI melder at fem av låtene er splitter nye og ikke tidligere utgitt. De tre resterende låtene er nye versjoner av «Lost», «Lovers In Japan» og «Life In Technicolor». På førstnevnte medvirker også JAY-Z som gjesteartist. Plateselskapet melder at dette kan bli snakk om et samlerobjekt. EPen utgis nemlig både separat og på en spesialutgave av «Viva La Vida Or Death And All His Friends». I Norge gis det bare ut 1.000 eksemplarer av den separate fysiske utgaven.

Martin

På Coldplays hjemmeside har vokalist Chris Martin latt seg intervjue i anledning utgivelsen. Han forteller at utgivelsen var planlagt.

– Ja, ideen var alltid å gi ut disse sangene på denne tiden, sier han.

Han mener imidlertid at de passer godt sammen med platen som kom tidligere i år.

– De er en del av den samme familien, sier han. Han håper og tror utgivelsen vil falle i smak.

– Jeg tror de menneskene som liker «Viva la vida» også vil like EPen fordi den er fra samme familie, men kanskje litt mer catchy, sier han.

Her er låtene:

1. «Life in technicolor ii»

2. «Postcards from far away»

3. «Glass of water»

4. «Rainy day»

5. «Prospekt’s march/poppyfields»

6. «Lost+» (med JAY-Z)

7. «Lovers in japan» (Osaka sun mix)

8. «Now my feet won’t touch the ground»