24. juni står Q-Tip på scenen på Tromøya, og med det har festivalen sikret seg det første store navnet innen hip-hop. Ifølge Hovefestivalens Gaute Drevdal kommer det flere navn i sjangeren etter hvert.

– Vi har fra dag én sagt at vi skal ta hip hop på alvor. Vi vil at Hove skal være Norges mest allsidige festival musikalsk sett, så det føles veldig godt å endelig ha et sterkt hip hop-navn på plakaten, melder han i en pressemelding.

Fornøyd

Q-Tip er kanskje mest kjent som sjefen i A Tribe Called Quest. Gruppen holdt det gående fra 1988 til 1998, og i ettertid har rapperen hatt en stødig solokarriere.

– Q-Tip er er en av få rappere som har klart å fornye seg på en scene der så godt som ingen fornyer seg. Han er også en artist som vet hvordan man lager fest, så dette er konsert vi gleder oss veldig til, melder Drevdal.

Comeback

A Tribe Called Quest gjorde comeback med stor suksess i 2006 og har fortsatt å spille konserter. I fjor ga han ut albumet «The Renaissance», og det debuterte på ellevte plass på den amerikanske Billboard-listen. Hovefestivalen har tidligere booket artister som Franz Ferdinand, The Killers, Slipknot, Fleet Foxes, The Gaslight Anthem, The Ting Tings og White Lies.