OSLO: — Vi hadde ikke ventet å vinne i det hele tatt, så dette er helt greit. De er et fantastisk band, sa Heroes & Zeros-vokalist Hans Jørgen Undelstvedt.

Han var i likhet med de andre ni nominerte til stede i Dagblad-teltet på Youngstorvet da Statoil/Hydro-stipendet på 800.000 kroner ble delt ut lørdag kveld.

Se klipp fra bandets opptreden under årets Bylarm.Etter en lang og nervepirrende oppkjøring med show og taler, kom endelig juryformann Magne Furuholmen på scenen og fortalte hvem som stakk av med det som må betegnes som ”førstepremien” under Bylarm. Fjorårets vinner, Ida Maria har fått mye ut av stipendet, og nå er hun i ferd med å lanseres i USA.

— Vi ville brukt pengene til turnering utenlands, og vi skal jo nettopp nå på turne til Tyskland. Slikt koster penger, sa Undelstvedt som skjulte det han måtte føle av skuffelse ganske godt etter utdelingen.

Det var altså Mathias Eick Quartet som vant stipendet. Bandet består av Mathias Eick, Audun Kleive, Jon Balke og Audun Erlien, og de spiller jazz.

De andre nominerte var: Hanne Hukkelberg, Harrys Gym, Rockettothesky, The New Wine, New Violators, Annie og Lindstrøm.