Om Doherty fortsatt er opphengt i supermodell og designer Kate Moss, er plateselskapet EMI redd for at resten av verden fortsatt er enda mer opphengt i de to.

Pete Doherty er aktuell med soloalbumet sitt «Grace/Wastlands» som ble sluppet nå i mars, og er i den forbindelse intervjuet i mai-utgaven av det britiske magasinet Q. Det er der han forteller han om episoden rundt Lily Allen-konserten.

Trekker oppmerksomhet

– Jeg ville se Lily Allen spille her en kveld. Da tok EMI kontakt og sa: «Vi vil ikke ha deg der fordi Kate Moss kommer til å være der, og det kommer bar til å ta oppmerksomheten bort fra Lily. Kan du la være å gå?»

– Jeg ble så fornærmet, sier han.

Og sier han er usikker på om EMI hadde grunn til å bekymre seg. Men sier:

– Jeg tror jeg ville oppført med høflig. Men så hadde jeg muligens skallet ned den nye kjæresten hennes, og slengt Kate over skulderen og stukket.

Mange skandaler

Kate Moss og Doherty hadde et stormfullt og skandaleomsust forhold fra 2005, da de møttes i Moss sin 31 års-dag 31. januar, og til de splittet i juli 2007. Bare noen måneder tidligere, i april, hadde Doherty kunngjort forlovelsen deres, og at de skulle gifte seg den sommeren.

Paret har vært ekstremt mye i media på grunn av sitt heftige forhold og festing og omgang med rus. Og siden de skilte lag i 2007 har aviser og magasiner stadig vært innom dem, spesielt med skandalerapporter og scener omkring at Doherty vil ha sin Kate tilbake.

Kate Moss lever nå med sin seks år gamle datter Lila Grace Moss fra et tidligere forhold med Dazed & Confused-redaktør Jeffferson Hack, og skal ifølge diverse medieoppslag date The Kills-gitaristen Jamie Hince. Det har også vært spekulert i om de to skulle gifte seg, men det har siden blitt avvist av paret.

Singel

Libertines— og Babyshambles-vokalisten var etter bruddet en kort tid forlovet med modellen Irina Lazareanu. Han har også en sønn fra 2003 fra et tidligere forhold med sangeren Lisa Moorish.

Han skal for tiden være singel.

Hør «Last of the English Roses» fra soloalbumet: