KRISTIANSAND: I Kristiansand har det blitt avholdt godt over 400 konserter i år — ifølge Spillball.com og Imperiet - og det er før konserthøsten er realt i gang. Hvor mange av dem har du svingt innom? Litt engstelig for å bare "dukke opp"? Fortvil ikke, vi skal hjelpe deg.

For det første: Hvis du er glad i livemusikk og liker å oppdage nye band, men ikke er av de modigste konsertgjengerne, er det én myte vi må avlive aller først:

Det er ikke bare hardbarkede musikkstudenter, kule musikere og svartkledde roadies å se på en konsert i byen en torsdag eller lørdag kveld.

"Alle" går på konsert. Både bimboer og bestemødre. Og du.

Her har du en enkel guide for å høvle ned terskelen:

1. Du trenger ikke dress og slips / gallakjole

Kle deg casual, og gå på byen i det du liker å traske i. Ett lite tips, dog: Kle deg ikke i svindyre, nye klær som ikke tåler en ølskvett, sjansene er nemlig 30/70 for at noen dulter borti deg om du går på Charlies, Javel eller en annen trang pub.

KOM ALENE: Du treffer alltid noen på konsert. FOTO: Fotolia Foto: Fotolia

2. Ta med deg cash

Du kan kjøpe billett i døra. Bare kom ti minutter før. De aller, aller fleste konserter i Kristiansand koster under 100-lappen. Er bandet godt kjent, må du regne med 200 spenn, og det er lurt å ta ut penger i forkant, da du vil møte pengeskrin og stempelputer de fleste stedene.

3. Kom gjerne alene

Ingen å gå med? No prob. På en konsert er alle kommet for å dele opplevelsen med hverandre, og du blir garantert kjent med noen. Nikk til musikken, smil til verden, og snart står du engasjert i en samtale om alt fra klissete listepop til utilgjengelig undergrunnsmusikk.

4. Prøv noe nytt

Ikke hørt om bandet før? Men kanskje heller stole på at de som har booka det, vet hva de driver med? Gi nye musikkopplevelser en sjans. Og et søk eller tre på Myspace, Youtube, Spotify og Last.fm kan ofte gi deg en pekepinn om dette er noe for deg.

5. SJEKK KONSERTOVERSIKTEN DENNE UKA

6. Kos deg!

ACTION BEAT: God stemning på Charlies bar. FOTO: AMUND HESTSVEEN