Nesten halvparten av alle trøndere over 18 år har planer om å legge turen til en festival i løpet av sommermånedene 2008. Telefonprodusenten Sony Ericsson har kartlagt det norske folks festivalplaner for sommeren, og kommet fram til at 39 prosent går med festivalplaner på landsbasis. Det melder FaroJournalen. Det vil si at fire av ti nordmenn kommer til å dra på minst en festival i løpet av sommermånedene.

Østlendingene minst ivrige

Følg med på hjemmesidene til de største norske festivalene her:

Øyafestivalen

Storåsfestivalen

Hovefestivalen

Quartfestivalen

Minst ivrig er folk på Østlandet, mens trønderne og nordlendingene er de som ønsker å få med seg en eller flere

Ikke overraskende er det i aldersgruppen mellom 18 og 24 år Her sier 57 prosent, eller nesten 6 av ti at de vil ta turen innom en festival i år.

LES OGSÅ: Få kvinnelige headlinere

Men til og med i aldersgruppen over 60 år er det flere og flere som har fått øynene opp for festivallivet. 1 av 4 sier at de skal til en festival.

Festivalodyssé

Ifølge FaroJournalen kan dette komme av at det stadig dukker opp nye festivaler innen nye musikksjangrer, og at stadig flere får øynene opp for festivallivet. I 2007 var en av tre nordmenn innom en festival.

Selv om de aller fleste nøyer seg med en festival per sommer, men for noen er sommeren den reneste festivalodyssé. Ifølge spørreundersøkelsen til Sony Ericsson besøker 3 prosent av de spurte tre eller flere festivaler hvert år.

Dette betyr at så mange som 100 000 nordmenn hvert år setter opp teltet sitt på minst tre festivalcamper.

Storsalg

Så langt har Øyafestivalen solgt mer en 40 000 billetter til festivalen i august. Norwegian wood melder om at torsdagen, hvor Foo fighters og Dinosaur junior spiller, allerede er utsolgt. De andre store festivalene her til lands har ikke offentliggjort noen salgstall så langt.

LES OGSÅ: Quart og Hove på prestisjeliste