ARENDAL: — Det er en gledens dag, sier en oppgiret Toffen Gunnufsen, festivalsjef i Hovefestivalen, til fvn.no.

Han er glad for at Lupe Fiasco endelig er klar for festivalen.

Les også: Kommer Lupe til Hove?

— Han er en artist vi har forsøkt å få tak i i mange år. Han er et friskt pust i hip-hop verdenen, og har et bredt nedslagsfelt. Lupe er det vi kan kalle en crossoverartist, og spiller en blanding av hip-hop, soul og funk, sier Gunnufsen.

Spekulasjoner

Festivalledelsen gikk for en tid tilbake ut med at de hadde et nytt hip-hop navn på bookinglista. De ville ikke avsløre hvem det var, men mandag i forrige uke teaset de leserne med følgende beskrivele av artisten:

"Dude er fra Chicago, var nylig/er albumaktuell, har en liten link til Jay-Z og vi digger han."

Dette satte spekulasjonene i gang. Folk foreslo alt fra Kanye West, Common (tidligere Common Sense), Lupe, Do or die til Twista og R. Kelly.

Fvn.no skrev i forrige uke at Lupe Fiasco passet perfekt til beskrivelsen . Rapperen er fra Chicago, ga ut nytt album i desember og debutalbumet hans ble produsert av Jay-Z.

Spiller torsdag

I dag var det slutt på alle spekulasjoner da Lupe ble bekreftet. Han skal stå på Amfiscenen på Tromøya torsdag 26. juni. Festivalen ville egentlig få plass til rapperen på mandagen, sammen med Jay-Z, men dette viste seg å ikke passe.

— Det har vært en del frem og tilbake, og det har tatt tid å få Lupe på plass. Han har et tett program i USA, og konserten på Hovefestivalen er det første han gjør i Europa i sommer. Han ville vite hvilken dag han skulle spille, og hvem andre som skulle spille da, så vi kunne ikke gå ut med noe før alt var klart.

Programmet komplett

Britiske Duffy står på scenen før Lupe på torsdagen. Låten hennes "Mercy" har gått som en farsott på norske radioer den siste tiden, og hun har på grunn av økt popularitet blitt flyttet fra Teltet til Amfiscenens nattprogram.

Pete Doherty og Babyshambles runder av torsdagens program.

Nå som Lupe Fiasco er på plass, har Hovefestivalen hele programmet for sommerens festival klart.

— Vi er veldig fornøyde med det vi har fått til, sier Gunnufsen.