Alle nye og gamle Lyn Gordon-fans kan gni seg i hendene. En ny storfilm om tegneseriehelten Lyn Gordon er nå under planlegging.

Breck Eisner (38), sønn av Disney-mogul Michael Eisner er blitt huket inn som regissør, ifølge Hollywood Reporter. Tar han med seg sine yndlinger Matthew McConaughy og Penelope Cruz til planeten Mongo?

Sans for eventyr

Eisner junior debuterte som produksjonsassistent på settet til Tango & Cash (Sylvester Stallone/Kurt Russel/Teri Hatcher) i 1989. Siden har han vokst inn i regissørstolen, og slo seg realt opp med eventyrlige Sahara (Matthew McConaughey/Steve Zahn/Penélope Cruz) i 2005. Eisner blir også å finne på produksjonssiden, der han får solid hjelp av Neal Moritz ( I am Legend/Evan Almighty/The Fast and the Furious -filmene). Moritz er involvert i ikke mindre enn 38 filmprosjekter de to neste årene, og er satt på jobben med å lede produksjonen av det som er nødt til å bli et episk tegneseriedrama av storformat.

Neal Moritz er forøvrig høyaktuell neste år med Fast and Furious, med Vin Diesel bak skinnrattet.

Reiser til Mongo

Science Fiction-helten Lyn Gordon ble tegnet av Alex Raymond på 1930-tallet. King Features Syndicate ønsket å ta opp konkurransen mot sci fi-kjekkasen Buck Rogers, noe de klarte med glans. Raymond tegnet Lyn Gordon frem til 1943, da tok andre tegnere over.

Plottet er ganske kort slik: Lyn Gordon (eng: Flash Gordon) er en atletisk polospiller og Yale-student, og kjæresten hans Dale Arden og professoren Dr Zarkov er hans medsammensvorne.

Jorden blir bombardert med meteorer, som Dr Zarkov tror kommer fra det ytre rom, og han finner opp et romskip for å finne ut hvor meteorene kommer fra. I vitenskapelig delirium kidnapper han Lyn og Dale, og reiser til planeten Mongo.

Der finner de raskt ut at meteorene egentlig er våpen rettet mot jorden, og at den onde og nådeløse keiser Ming står bak angrepet.

Lyn, Dale og Zarkov reiser rundt på planeten og treffer prins Darin og flere dronninger og konger som alle er i opposisjon til keiseren. Og dermed er eventyret i gang.

HELT I STRØMPEBUKSER: Lyn Gordon fekter mot den nådeløse keiser Ming. Erfaren filmhelt

Gjennom årene er det blitt en rekke filmatiseringer av helten: Flash Gordon (1936), Flash Gordon's trip to Mars (1938), Flash Gordon Conquers the Universe (1940) og ikke minst kultfilmen Flash Gordon fra 1980, der supergruppen Queen sto for hele soundtracket til filmen.

I 1980-filmen var det Sam J. Jones som spilte Flash, og det er vel uten overdrivelse høydepunktet i hans karriere. Timothy Dalton spilte prins Darin og Max Von Sydov den onde keiser Ming.

Siden 2007 har Eric Johnson gestaltet Flash i en amerikansk tv-serie, som har fått moderate kritikker.

I tillegg er det laget mange tv-filmer og tv-serier som heller ikke direkte har nådd fame and fortune . Det kan se ut som et tungdrevet konsept å gjenopplive Lyn Gordon, og utfordringene blir derfor store for Columbia, i en tid der det går inflasjon i å snekre om tegneseriehelter til lerretet.

Hvem som er tiltenkt hovedrollen, er ennå ikke klart, men siden Lyn Gordon er en høyreist, blond atlet, er det bare å begynne å gjette. Men Matthew McConaughy trenger ihvertfall ikke å trene seg opp for rollen.

Se trailer fra filmen som kom i 1980: