Den norske artisten har den siste tiden for alvor blitt oppdaget utenfor landets grenser. Nå er det amerikanske TV-seere som har fått stifte bekjentskap med det norske sangtalentet.

Emosjonell avslutning

Ida Marias sang akkompagnerer den aller siste scenen i denne sesongen av «Grey´s Anatomy». Den svært så emosjonelle scenen mellom Meredith og Derek McDreamy i serien er ment å holde spenningen oppe helt til neste sesong starter til høsten.

Episoden gikk på amerikanske TV-skjermer på torsdag i forrige uke og ble fulgt av mer enn 20 millioner seere. Her hjemme er det TV2 som sender serien, og norske TV-tittere som vil få med seg Ida Maria må vente til høsten når sesong vises her.

Festivalmaraton

Ida Maria er også klar for en travel festivalsommer, og er foreløpig booket til hele 23 ulike festivaler i løpet av sommeren. I Norge spiller hun blant annet på Rådhusplassen i Oslo 20. juni og under Øyafestivalen 6. august, mens hun i England spiller på den prestisjetunge musikkfestivalen i Glastonbury 27. juni.

Debutalbumet «Fortress round my heart» hvor sangen som er med i «Grey´s Anatomy» er hentet fra kom ut tidligere i år, og ble møtt med svært gode kritikker fra landets musikkanmeldere.

Populær serie

«Grey´s Anatomy» startet å gå på TV i 2005, og har allerde rukket å vinne to Golden Globe-priser og to Emmy-priser i USA. Serien følges av mange millioner amerikanere hver uke. Hvor mye forrige ukes episode vil ha å si for Ida Marias popularitet i USA gjenstår å se.