Foran fullsatte Storsalen tok de imot prisen i kveld for sangen «Walk The Shame».

— Dette er helt ekstremt, og jeg hadde aldri ventet det. Jeg kan ikke forklare hvordan jeg har det nå, sa vokalist Joakim Johannessen i Pony The Pirate rett etter at seieren var et faktum.

Tidligere har blant andre Ida Maria og Matias Tellez vunnet konkurransen for nye norske band, i regi av NRK P3. Bergensk hett tema

Bergenseren Matias Tellez vant i fjor og fremførte sin nye låt «Hello» under showet. Nettopp bergensere ble et hett tema også under årets finale. Forholdet til bergensmusikk generelt, og dialekten spesielt, delte juryen i to.

— Det funker ikke for meg å synge på bergensk, mente Turboneger-bassist Thomas Seltzer, og fikk støtte fra Christer Falck, til stor jubel i Storsalen.

Bergensk på pallen

Til slutt måtte den forhåndsomtalte bergensbølgen nøye seg med to pallplasseringer. Fjorden Baby! ble nummer to, og John Olav Nilsen & Gjengen nummer tre, begge med bergenske tekster.

Flere tusen stemmer fra publikum og P3-lyttere ble slått sammen med poengene fra juryen, som også besto av Håkon Moslet og Sigrid Hvidsten.

Ut på turné

Etter finaleshowet spiller alle de ti finalistene konsert rundt omkring på Samfundet.

I tillegg til det som er ventet å bli mye oppmerksomhet, vinner Pony The Pirate også 25.000 kroner og en norgesturné senere i vinter.