Det var den amerikanske tv-stasjonen Extra som snappet opp nyheten mandag kveld. Phoenix deltok under et arrangement til inntekt for avdøde Paul Newmans barneveldedighetsprosjekt mandag, og på den røde løperen snappet flere medier opp meldingen fra skuespilleren. Han er aktuell i filmen «Two Lovers» sammen med Gwyneth Paltrow, og nå mener han at dette kan bli hans siste film.

– Jeg ønsker å benytte denne muligheten til å gi dere en eksklusiv nyhet og snakke litt om det at dette vil bli min siste opptreden som skuespiller. Jeg skal ikke gjøre filmer mer, sa han.

TV-stasjonen melder at de kontaktet Phoenix' mediarepresentant for å få klarhet i saken. «Det var det han fortalte meg», var svaret de fikk.

Sanger

Den internasjonale filmdatabasen Imdb.com har samlet inn en rekke nyhetsmeldinger som omtaler saken. Også E! Online snappet opp den samme meldingen fra Phoenix ved samme arrangement. Uten å komme med videre detaljer nevnte han at han akter å satse mer på musikk.

– Yeah, I'm just going to do music, var meldingen.

Cash

Phoenix overrasket mange med sin tolkning av Johnny Cash i «Walk the Line», og spesielt sangprestasjonene hans gav ham mye ros. Han ble også nominert til Oscar for rollen. Hans andre Oscar-nominasjon fikk han i 2000 for innsatsen i «Gladiator». I mai i år ble det kjent at Phoenix har planer om å spille inn en plate sammen med frontfiguren i Charlatans, Tim Burgess. Det er foreløpig ikke kjent når denne platen eventuelt skal gis ut.