KRISTIANSAND: — Han er i hvertfall ikke skuddredd, sier Toffen Gunnufsen, bookingsjef på Hovefestivalen. Mannen med 17 års festivalerfaring er lettere himmelfallen over ambisjonene til sin tidligere medsammensvorne Arild Buli. Fra 1996 til 2003 var de to kompanjonger i Quartfestivalen.

Nå sitter Gunnufsen som bookingsjef på Hovefestivalen, mens Buli flagger store ambisjoner som ny eier av konkursrammede Quart. Gunnufsen får bakoverpiggsveis når han hører det nye bookingbudsjettet til Buli.

— 50 millioner kroner! Det er en økning på 32 millioner. Åssen i h skal han finansiere det, sier Gunnufsen. Selv klarte han aldri å få mer enn 14.000 mennesker inn på Odderøya da han var festivalsjef. Rekorden ble satt da David Bowie spilte i 2002. Det året kulminerte Quart med 57.000 solgte av 60.000 utlagte billetter. Bare tre ganger har festivalen solgt mer enn 50.000 billetter, nemlig i toppårene 2001, 2002 og 2003. Den har aldri vært utsolgt.

Med ambisjonene til den nye Quart-eieren Arild Buli er å selge mer enn David Bowie hver eneste dag i fem dager. Kapasiteten på Quarts hovedscene Idrettsplassen er økt fra 14000 til 20000 etter ombyggingen.

— Vi må nok ha 17-18000 mennesker daglig for å gå i balanse dersom vi klarer å få de to-tre store bandene vi ønsker oss, anslår den dristige investoren. Dersom han IKKE klarer å spikre to-tre band i klassen Robbie Williams/ AC/DC kan det hende bookingbudsjettet blir vesentlig lavere. I så tilfelle snakker han om 30-35 millioner kroner. Det er ”bare” over dobbelt så mye som den gamle Quartfestivalen pleide å bruke på artister.

For å dekke inn disse utgiftene blir billettprisene tilsvarende høyere for publikum. Buli har allerede varslet at festivalpass kan komme til å koste 2500 kroner.

— Kanskje må vi legge oss på å selge halvparten dagspass og halvparten festivalpass. Og for dagene med de største bandene kan nok dagspasset komme opp i 1000 kroner, sier Buli.

I tillegg kommer 5000 billetter til Club Quart og 5000 til det nye konseptet Beach Quart.

— Vi ser på en klubbscene med plass til 4-5000 mennesker, sier Buli. Han har allerede planlagt å sette opp telt på torvet med plass til 1500 mennesker.

Et tilleggsmoment er at de fleste honorarene betales i dollar. Dersom dollaren stiger en krone det neste halve året betyr det drøyt åtte millioner kroner i ekstrautgifter.

— Da må vi i tilfelle øke billettprisene underveis, sier Buli. Etter Quart-konkursen sist sommer har han fått litt forbeholdne tilbakemeldinger fra bookingmiljøene:

— De ønsker seg nok mer penger kontant ”up front” nå enn de gjorde tidligere, sier Buli. Han hevder å ha rede penger til å betale en god del av artisthyra på forskudd.

— Vi har noen søppelsekker igjen fra forrige gang, sier han spøkefullt med henvisning til historiene rundt hans og Trygve Eftestøls gamle engasjement i Quartfestivalen.

— Jeg synes han er tøff som prøver, og jeg synes dette er moro, sier Toffen Gunnufsen om Buli.

På Øyafestivalen er også presseansvarlig Jonas Prangerød avventende skeptisk.

— Jeg synes det høres veldig mye ut det de tar sikte på. Hvis jeg ikke husker helt feil er Quart samtidig med Roskildefestivalen. Roskilde har i alle år hatt for vane å betale de største navnene litt ekstra for å ha dem eksklusivt for Skandinavia, sier Prangerød.

Øya solgte i år ut alle sine 48.000 billetter, og forventes naturlig nok å gå i overskudd når tallene er klare nærmere nyttår. Bookingbudsjettet skal ligge rundt en fjerde-femtedel av Arild Bulis varslede femtimillionersbudsjett.

— Jeg synes planene virker ambisiøse, men det er moro at de prøver og jeg må bare ønske dem lykke til, sier Prangerød.

Buli er på sin side ikke redd for Roskildefestivalen.

— Det er to forskjellige festivaler. Vi er en byfestival.

- Men dere kan jo likevel komme til å konkurrere om de samme bandene?

— Det kan nok hende. Og det er ikke noe i veien for at de kan spille begge steder. Ikke for vår del i alle fall, sier Buli.

- Hvem skal booke disse bandene?

— Det blir en gruppe. Vi har blant annet fått med oss noen amerikanere, sier Buli. Mer vil han foreløpig ikke si om det.

Rune Lem som er sjef i Live Nation Norway, Norges største bookingbyrå, sier dette til Bulis ambisjoner:

— Ingen kommentar.