Det har vært skrevet mye de siste ukene om seerflukten fra NRK1s talkshow «Grosvold» og suksessen til TV2 på fredagskvelden med «Senkveld» og «Skal vi danse». NRK har stort sett svart på henvendelsene fra pressen at de ikke bekymrer seg fordi seertallene har en tendens til å gå opp og ned. Denne uken får de rett: «Senkveld» fortsetter ned, og har mistet 130.000 seere siden premieren. Også «Skal vi danse» mistet en god del seere forrige uke, mens både «Beat for beat» og «Grosvold», som sendes samtidig, gjorde et godt byks oppover.

Det kan være mange forklaringer på hvorfor dette skjer. Men kan enkeltkjendiser ha noe å si for seerinteressen?

Forhåndsannonserte Mia

Ta Mia Gundersen Lelienhof, for eksempel. En kjent og kjær artist i store lag av befolkningen, som i tillegg har hatt flere kontroverser rundt seg siste ukene. Da «Senkveld» sesongdebuterte med 932.000 seere for to uker siden, var Mia Gundersen Lelienhof forhåndsannonsert gjest. Denne fredagen var hun gjest hos Anne Grosvold på NRK1, og seertallene gikk opp. Tilfeldig?

Vi elsker keitete sjarm

I «Skal vi danse» ble først alle norske menns drømmedame for tiden, Jenny Skavlan, stemt ut. Enda verre var det kanskje at årets underdog og sjarmtroll Sigurd Sollien måtte trekke seg fra konkurransen på grunn av skade. «Alle» vet at nordmenn elsker sine keitete sjarmører mer enn noen andre. Men kan Sigurds sorti forklare svekkede interessen for «Skal vi danse» forrige uke?

Mer Mia-drahjelp

Uansett: norske show fortsetter å trekke seere. Premieren av «Hellstrøm rydder opp» ble det nest mest sette programmet på TV3 forrige uke. Og «Torsdagsklubben» ble sett av over 600.000 i comebacket.

Også de fikk forresten hjelp av Mia Gundersen Lelienhof, etter førstesideoppslag i VG.