Bruce skapte bølger under mandagen Classic Rock Awards i London. Som en tredjedel av den legendariske rocketrioen Cream har Bruce sikret seg en plass i rockehistorien og han møtte opp for å motta Classic album-prisen for bandets utgivelse «Disraeli Gears». Cream besto i tillegg til Bruce av gitarist Eric Clapton og trommeslager Ginger Baker, og de er anerkjent som en av de store stilskaperne innen rocken.

Kjeftet

Så store som Led Zeppelin ble bandet imidlertid aldri, på tross av flere klassiske album og singler. I forbindelse med mandagens utdeling benyttet Bruce anledningen til å lange ut mot nettopp Led Zeppelin. De tre gjenlevende medlemmene av Led Zeppelin begeistret publikum og anmeldere med gjenforeningskonserten på O2 Arena i London 10. desember i fjor. Fullt så begeistret var ikke Jack Bruce:

– Alle snakker om Led Zeppelin og de har bare spilt en konsert. Cream gjorde flere uker med konserter. Skikkelige konserter. Ikke bare en teit konsert som Zeppelin gjorde med toneartene senket og slikt, freser han ifølge Classic Rock Magazine.

Kritikk

Bruce viser til at Cream, som gjorde flere gjenforeningskonserter i 2005, spilte sangene sine i originale tonearter.

– Det verste er at folk tror på søppelet de får servert. Cream er ti ganger det bandet Led Zeppelin er, erklærte han.

Kontakt

To dager etter de famøse uttalelsene ble Bruce kontaktet av en amerikansk radiostasjon og bedt om å klargjøre synspunktene sine. Han innrømmet at sjalusi var litt av forklaringen. Han prøvde også å ro seg unna med å si at han bare spøkte litt med pressekorpset. Han opprettholdt imidlertid mye av kritikken.

– Tingen med Led Zeppelin er selvsagt litt misunnelse fra min side. Eller mer enn bare litt ettersom publikummet ble skapt av Cream og Jimi Hendrix, uttalte han, og mente at Zeppelin fikk en lett surfetur på den bølgen andre skapte.

Han mente også at Cream var pionerer i større grad enn Zeppelin.

– La oss innse det: Jimmy Page er ingen Eric Clapton, uansett hva noen tror, avsluttet han.

Hele intervjuet kan høres her.

Hva mener du? Er Clapton bedre enn Page? Er Cream bedre enn Led Zeppelin?

Her er Cream-klassikeren «White Room» fra konserten i Royal Albert Hall i 2005: