Atari og Sony har slått kreftene sammen, og 19. juni blir det simultanslipp. «Ghostbusters» på Blu-ray og flunkende nytt videospill.

Activision-Blizzard var på vei i fjor, men skrinla ifølge Farojouralen hele prosjektet. Infogrames kunngjorde i november at Atari har overtatt utgivelsen, og spillet er altså lanseringsklart i Europa før sommeren.

Jubileum

Utgivelsen blir en jubileumsfering. Det er nemlig akkurat 25 år siden hele verden gikk og gaulte på «Who are you gonna call? – Ghostbusters».

Sony Pictures Home Entertainment benytter anledningen til å kjøre ut «Ghostbusters» på Blu-ray.

USB-pinne-film

Sony ga i fjor ut en USB-pinne-versjon av filmen, som den aller første hele spillefilmen i dette formatet. Det er uvisst hvorvidt dette eksperimentet gjentas og blir et vanlig utgivelsesformat.

Ny handling

Handlingen i det nye Ghostbusters-spillet finner sted to år etter begivenhetene i den andre filmen. Her får spillerne prøve seg som rekrutt hos Ghostbusters-teamet, med tilgang til en rekke nytt utstyr. Selvfølgelig vanker det gjensyn med karakterer som Slimer og Stay Puft Marshmallow Man underveis, skriver Farojournalen.

Spillet blir utgitt på Nintendo DS, Wii, Xbox 360, PS3, Ps2 og PC.